Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Καπερνάρος:Σε απόγνωση οι γείτονες της Μαργαρίτας Παπανδρέου


Καπερνάρος:Σε απόγνωση οι γείτονες της Μαργαρίτας Παπανδρέου


Την επιστολή των μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών που όπως αναφέρει «έχουν την ατυχία να διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά στην γλεντο-επιχείρηση της Μαργαρίτας Παπανδρέου», παραθέτει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος.
Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του κ. Καπερνάρου, "ενδεικτικό της απόγνωσης, στην οποία
βρίσκονται είναι το γεγονός ότι σκέφτονται ακόμα και να εγκαταλείψουν την περιοχή".

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:
«Αξιότιμε κ. Καπερνάρε,
με αφορμή την πολύ καλή αρχή που κάνατε με τα ερωτήματα που θέσατε στο Κοινοβούλιο αναφορικά με την άδεια δραστηριοτήτων του Κτημ. Μαργαρίτα (ιδιοκτ Μ. Παπανδρεου) θα θέλαμε να σας τονίσουμε και μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή του θέματος που πιθανόν να κρίνει ακόμα και αυτή τη συνέχιση της άδειας λειτουργίας του εν λόγω κτήματος (εάν βέβαια τούτη υφίσταται).
Συγκεκριμένα :
εμείς κατοικούμε ως παραθεριστές στη κάτω Αλμυρή Κορινθίας, κυριολεκτικά 50 μέτρα μακριά από το κτήμα. Μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων του κτήματος, οι περίοικοι - μόνιμοι και παραθεριστές - έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους τα Σαβ/Κυρ του καλοκαιριού κάθε που το κτήμα έχει κάποια εκδήλωση (βάπτιση γάμος κλπ ). Τίθεται λοιπόν θέμα:
α. ηχορύπανσης
β. λειτουργίας μεγαφώνων υψηλής έντασης κατά τις ώρες κοινής ησυχίας
γ. έρευνας γιατί οι τοπικές αστυνομικές αρχές αρκούνται μόνο σε συστάσεις κάθε φορά που οι περίοικοι διαμαρτυρόμαστε έντονα
δ. διαπίστωσης ύπαρξης αυτής καθ' αυτής της άδειας και ποιο πρόσωπο την υπογράφει (κάτω από τις παραπάνω συνθήκες λειτουργίας)
Συνέπεια των παραπάνω είναι :
1. σκέψεις πολλών παραθεριστών να αλλάξουν κατοικία μιας και πληρώνονται πολλά χρήματα κάθε χρόνο για την ενοικίαση των σπιτιών και δεν βρίσκουν οι παραθεριστές την ησυχία τους
 2. απώλεια εισοδήματος για όσους ιδιοκτήτες νοικιάζουν καταλύματα
Η νομιμότητα μιας άδειας δεν εξαρτάται μόνο από τον αριθμό π.χ. τραπεζιών, καθισμάτων κλπ και δεν είναι πρόβλημα τόσο μεγάλο το αν είναι 250 η 600 τραπέζια.
Η πρακτική έχει δείξει ότι συνήθως και για ευνόητους λόγους οι άδειες λειτουργίας που δίδοντα σε ανάλογες επιχειρήσεις είναι πάντα υπό την προϋπόθεση να μην ενοχλούν περίοικους για αυτό και βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές (βλ κτ Νασιουτζικ).
Κ. Καπερνάρε βασιζόμενοι στη γνώση σας και εμπειρία σας ελπίζουμε να ερευνήσετε το θέμα της άδειας και από τη παραπάνω οπτική.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας».
 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...