Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΕΚΦΥΛΙΖΕΤΑΙ


Έξαλλος φαίνεται πως είναι και ο βουλευτής…

Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης εξαιτίας της κατάργησης της Ελληνορωμαϊκής πάλης από τα αθλήματα της Ολυμπιάδας το 2020.

Μάλιστα ο βουλευτής ζήτησε την επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα και υπαινίσσεται σε ανακοίνωσή του πως πίσω από την απόφαση αυτή κρύβονται άλλα συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αγανάκτηση  επικρατεί στον αθλητικό κόσμο και στους Έλληνες πολίτες,  καθώς   η Ελληνορωμαϊκή πάλη , « το άθλημα των αθλημάτων »  κατά τον Πλάτωνα, που έχει τις ρίζες του στους αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας και ήταν απο τα βασικά αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς της Αρχαιότητας, θα είναι εκτός προγράμματος  στους Ολυμπιακούς του 2020, σύμφωνα με πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

    Η πάλη που στήριξε την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων για δύο δεκαετίες, από την πρώτη ολυμπιάδα το 1986 στην Αθήνα μέχρι σήμερα, επειδή  «δεν έχει μεγάλη θεαματικότητα» η «δεν έχει εμπορικό  ενδιαφέρον»  σύμφωνα με την επιτροπή βγαίνει από το ταμπλώ των Ολυμπιακών Αγώνων.
     Η απόφαση  αυτή  είναι ανιστόρητη , δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, ενώ αποδεικνύει ότι η Ολυμπιακή Ιδέα γίνεται αντικείμενο εκμετάλευσης, βιάζεται και εκφυλίζεται, σε αντίθεση με το Ολυμπιακό πνεύμα της αρχαιότητας.
    Καλούμε κάθε υπεύθυνο να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάσωση του πλέον Ιστορικού αθλήματος στον κόσμο , αξιοποιώντας κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του.
Τέλος είναι μία ευκαιρία να ξαναδούμε το θέμα της επιστροφής των Ολυμπιακών αγώνων στην κοιτίδα τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...