Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σεκιούριτι: Δύο γυναίκες και ένας άνδρας έβαλαν τη βόμβα στο Mall


362e1fc2ef4881e453b6cd8d33e7afc3_XLΑποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός από τους τραυματίες της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Mall. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “6 μέρες”, ο υπάλληλος σεκιούριτι βρέθηκε τετ α τετ με τα μέλη της οργάνωσης που τοποθέτησαν την βόμβα.

“Όταν ειδοποιήθηκα από την εταιρεία ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε διαδικασία εκκένωσης του κτηρίου εξαιτίας απειλητικού τηλεφωνήματος για βόμβα στο πρώτο επίπεδο βρισκόμουν στον τρίτο όροφο. Εκείνη την ώρα λειτουργούσαν μόνο οι καφετέριες και ο κόσμος δεν ήταν πολύς, έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλημα σχετικά με την εκκένωση. Άλλωστε το είχαμε ξανακάνει το 07′, όταν μέσα σε 20 λεπτά είχαμε απομακρύνει 600 άτομα”, ανέφερε στην κατάθεσή του ο φύλακας, και συνεχίζει:

“Κατεβαίνοντας τις σκάλες προς το πρώτο επίπεδο έπεσα πάνω σε έναν νεαρό. Ήταν το πολύ 30 ετών γύρω στο 1,85 και φορούσε τζιν, μπουφάν, έναν μαύρο σκούφο με τον οποίο κάλυπτε το κεφάλι του μέχρι τα φρύδια….Στάθηκε στις κυλιόμενες σκάλες και παρατηρούσε δύο νεαρές κοπέλες που περιεργάζονταν ένα διαφημιστικό σταντ. Είχαν κρύψει τη βόμβα μέσα στο σταντ ώστε να μην φαίνεται. Για αυτό εμείς δεν βρήκαμε τίποτε ψάχνοντας όλους τους κάδους”.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην αντιτρομοκρατική, αφού έκρυψαν τη βόμβα, η μία από τις δύο γυναίκες ανέβηκε στον τρίτο όροφο από όπου είχε ορατότητα στο παγιδευμένο σταντ. “Πρόσεξα πως μιλούσε στο τηλέφωνο. Λίγα λεπτά αργότερα έφυγε μαζί με την άλλη γυναίκα και τον άνδρα”.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ερωτήματα εγείρει η στάση της ΕΛΑΣ σχετικά με τη τακτική που ακολουθείται όσον αφορά στις τηλεφωνικές συνομιλίες όπου τρομοκράτες ακούγονται να σχεδιάζουν τις δολοφονίες τεσσάρων πολιτικών προσώπων. Τις εν λόγω συνομιλίες έχει υποκλέψει η ΕΥΠ από τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...