Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ανοίγει ο Κορυδαλλός για τους… Εφιάλτες


Φωτογραφία για Ανοίγει ο Κορυδαλλός για τους… Εφιάλτες
Μετά την δίωξη του Γεωργίου, θέλουν δεν θέλουν, αρχίζουν οι διαδικασίες για Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. – Εξεταστική, τώρα, ζητούν πλέον και στελέχη της Ν.Δ.

Ο φάκελος της υπόθεσης "διόγκωση του ελλείμματος" άνοιξε πλέον επίσημα Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορείται για κακούργημα σε ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη και Μουζακίτη.



Η εξεταστική επιτροπή για το θέμα, δεδομένων των προεκτάσεων που έλαβε μετά την είσοδο της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποτελεί πλέον προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Και επειδή ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, δεν μπορούσε να ενεργήσει αυτοβούλως σ' ότι αφορά στη διόγκωση του ελλείμματος, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στους προϊστάμενους του Γεωργίου. Ο λόγος, φυσικά για τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση για το θέμα, ωστόσο, αν θυμηθούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για εξεταστική επιτροπή με στόχο την τιμωρία όσων οδήγησαν την χώρα στο ΔΝΤ, θα συμπεράνουμε ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η πρωθυπουργική εντολή για εξεταστική επιτροπή μοιάζει αναπόφευκτη.
Ο Αντώνης Σαμαράς, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αφήσει στην άκρη τις όποιες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει συγκυβέρνηση και να δρομολογήσει τις διαδικασίες.

Στα παραπάνω συνηγορούν από την μία η καταθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ζωής Γεωργαντά η οποία μίλησε στην εκπομπή «Εκ-κεντρικό Δελτίο» του Σπύρου Καρατζαφέρη, κάνοντας λόγο για εθνική προδοσία, η επιβεβαίωση των λεγομένων της από τον Νίκο Λογοθέτη, επίσης πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, που μίλησε για εσχάτη προδοσία και από την άλλη, οι πιέσεις που δέχεται πλέον ο Πρωθυπουργός από πρωτοκλασάτα στελέχη του για εξεταστική επιτροπή.

Ένας απ' αυτούς, ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Η δίωξη εναντίον του προϊσταμένου της ΕΛΣΤΑΤ, επιτείνει την ανάγκη για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για να δούμε πως φτάσαμε στο μνημόνιο», είπε στον Real fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος, είπε ότι «το θέμα δεν είναι να κυνηγάμε μάγισσες αλλά να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συνέβη».

Δεν έχουμε παρά να αναμένουμε πλέον στην στάση Σαμαρά αλλά και των αρχηγών της συγκυβέρνησης.
spirospero Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...