Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Aνασχηματισμός εν όψει αλλά το ερώτημα είναι η πολιτική: Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω...


Έντονο άρωμα ανασχηματισμού έχει αρχίσει να αναδύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, τις τελευταίες ώρες και αυτό μόνο άσχετο δεν δείχνει να είναι με δύο κύρια γεγονότα: Το πρώτο έχει να κάνει με την ανάγκη του Ε.Βενιζέλου να συμμετάσχουν στην κυβερνηση περισσότερα μέλη του ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί η αίσθηση τους οπαδούς ότι πρόκειται για κυβερνητικό
κόμμα που "αξίζει" - προς ίδιος όφελος των ψηφοφόρων του, φυσικά - να μην εγκαταληφθεί - και το δεύτερο με το ότι η κυβερνητική μηχανή "ρετάρει" σαφέστατα σε ένα κρίσιμο πεδίο. Των αποκρατικοποιήσεων.
Κακά τα ψέματα, αν δεν υπάρξει αξιοποίηση του "παράθυρου ευκαιρίας" στο τομέα των "υγιών" αποκρατικοποιήσεων (αυτές που ήταν απαραιτητες να γίνουν πριν από 23 χρόνια και όχι το ξεπούλημα στην Τουρκία και στους φίλους των υπουργών) μέχρι τον Ιούλιο έρχονται νέα μέτρα αι αν έρθουν νέα μέτρα η κοινωνία όχι απλώς θα εκραγεί, αλλά θα συμπαρασύρει μαζί της και όλη την κυβέρνηση και το τεχνητό κλίμα ευφορίας.
Αλλά υπάρχει και ένα τρίτο, κρισιμότερο όλων: Τα πράγματα δεν είναι καθόλου θετικά για την κυβέρνηση μέσα στο λαό ότι και να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εταιρειών που όσο να είναι επηρεάζονται από την κυβέρνηση. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να παλεύει με τα φαντάσματα της πλατείας Εξαρχείων, αλλά τον Οκτώβριο ο Α.Τσίπρας θα έχει τελειώσει με όλα αυτά. Και τότε...
Μπορεί φαινομενικά τα πράγματα να δείχνουν ότι "Είναι υπό έλεγχο" για την κυβέρνηση, αλλά κάθε άλλο παρά είναι έτσι.
Είναι τα μέτωπα των αγροτών, είναι τα μέτωπα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι.
Από χθες π.χ. οι συνταξιούχοι των ΕΔ ... καταριούνται την κυβέρνηση, καθώς οι νέες περικοπές που έγιναν μάλιστα και αναδρομικά από το καλοκαίρι (ω, τι αλητεία, πράγματι, να μην μπορεί η κυβέρνηση να αρνηθεί έστω το αναδρομικό του χαρακτήρα των περικοπών αυτών) έχουν δημιουργήσει ένα κύμα φυγής παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ που θα το εισπράξουν φυσικά κατά κύριο λόγο η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες!
Μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε και ενώσεις αποστράτων να βρίζουν τον ... Α/ΓΕΕΘΑ (άλλο "τρελό" αυτό!) λες και ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι πολιτικό στέλεχος ή στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Βέβαια, ο συγκεκριμένος Α/ΓΕΕΘΑ, Μ.Κωσταράκος, ως μη όφειλε (εμείς τα είχαμε πει εγκαίρως για τα twitter ότι θέλουν και την κατάλληλη πολιτική παιδεία του ακροατηρίου), προσπάθησε να στηρίξει κάποιες επιλογές της πολιτικής ηγεσίας (τελικά η κυβέρνηση του χρωστά πολλά καθώς λειτουργεί ως "αλεξικέραυνο"), αλλά τι σχέση έχει ο Αρχιστράτηγος με την οικονομική πολιτική της χώρας και του επιτίθενται λυσσωδώς, αυτό μένει να απαντηθεί.
Μήπως πρέπει κάποιος να εξηγήσει ότι υπουργός Οικονομικών είναι ο Γ.Στουρνάρας και ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι απλά δημόσιος υπάλληλος;
Δεν μιλάμε για τις ενώσεις αποστράτων που δικαιολογημένα έχουν σηκώσει τους τόνους (πέρα από τις περικοπές, αυτή η ηλιθιότητα με το να τους αρνούνται να εργαστούν - και αυτό έργο Βενιζέλου - πότε θα τελειώσει κύριοι της κυβέρνησης;), έχουμε και και τους συνδικαλιστές του ΣΥΣΜΕΔ να φτύνουν κατά πρόσωπο τον Α/ΓΕΕΘΑ και να μην τους πειράζει κανένας. Γενικά υπάρχει μια "ωραία ατμόσφαιρα".
Στην κυβέρνηση πλέον έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι "Αν δεν χαλαρώσουμε λιγάκι δεν στεκόμαστε μέχρι τον Σεπτέμβριο" και στην ομάδα Στουρνάρα (ο υπουργός ΥΠΟΙΚ "βλέπει" μέχρι και πρωθυπουργός με την στήριξη της τρόϊκα) που είναι της άποψης "Ούτε βήμα πίσω" σε μία οικονομική πολιτική που το μόνο που μετράει είναι ... νεκρούς: 3.500 έχουν αυτοκτονήσει, οι λοιμώξεις στα νοσοκομεία λόγω ελλιπών μέτρων απολύμανσης "θερίζουν" κλπ κλπ.
Το ότι το ΔΝΤ ομολογεί το "λάθος" που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή, είναι παγερά αδιάφορο. Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω κύριοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...