Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο για το καλό της χώρας

Στα σχόλια περί αλλαγής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα πρόσφατα ταξίδια του στο εξωτερικό, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.
Τσίπρας: Θα συμμαχήσω ακόμα και με το διάβολο για το καλό της χώρας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτά που λέμε μέσα, λέμε και έξω» υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με κατάργηση του Μνημονίου», απόψεις που, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, εξέφρασε και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά το ταξίδι του στη Γερμανία.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι παρέθεσε αριθμούς στον Γερμανό υπουργό για να του αποδείξει την αποτυχία του προγράμματος.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα.
«Οι δόσεις που παίρνει η χώρα», πρόσθεσε, «αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες».
Επιπλέον, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...