Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια οικονομική κρίση: Διαβάστε ποιες τράπεζες υποβάθμισε η Moody’s!


Σε υποβάθμιση 15 μεγάλων τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank και πολλές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, επικαλούμενος την κλιμάκωση της αναταραχής στα διεθνή χρηματιστήρια.
Ο γενικός διευθυντής της Moody’s, Γκρεκ Μπάουερ, εξηγώντας την απόφαση του οίκου,
υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase «έχουν εκτεθεί σημαντικά στην αστάθεια και το ρίσκο των μεγάλων απωλειών, εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές».
Ο κ. Μπάουερ υπογράμμισε ότι, ενώ οι τράπεζες «απορροφούν το σοκ» μέσω άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που βοηθούν στην ανακούφιση της αστάθειας των κεφαλαιαγορών, «παρουσιάζουν ωστόσο εξαιρετικούς κινδύνους και προκλήσεις».
Η μεγαλύτερη υποβάθμιση σημειώθηκε στην Credit Suisse, η οποία έπεσε τρεις βαθμίδες: από τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα, Aa1, στην A1.
Δέκα οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά δύο βαθμίδες, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank. Τέσσερις άλλοι οργανισμοί υποβαθμίστηκαν κατά μία βαθμίδα.
Οι μετοχές της Morgan Stanley, η οποία διευθύνει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου, σημείωσε άνοδο στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ, αφού υποβαθμίστηκε μόλις δύο βαθμίδες, έναντι των τριών που ήταν η αρχική εκτίμηση της Moody’s, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι τράπεζες που υποβαθμίστηκαν:
Bank of America, κατά 1 βαθμίδα


JpMorgan Chase, κατά 2 βαθμίδες


Morgan Stanley


Goldman Sachs, κατά 2 βαθμίδες


Citigroup, κατά 2 βαθμίδες


Deutsche Bank, κατά 2 βαθμίδες


HSBC, κατά 1 βαθμίδα


Barclays, κατά 2 βαθμίδες


UBS


Royal Bank of Scotland, κατά 1 βαθμίδα


Credit Suisse, κατά 3 βαθμίδες


Credit Agricole, κατά 2 βαθμίδες


BNP Paribas


Societe Generale


Royal Bank of Canada
Νωρίτερα έντονη ήταν η φημολογία, η οποία προήλθε κυρίως από το Sky News και την Wall Street Journal, πως ο οίκος θα υποβάθμιζε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Μ. Βρετανίας.
taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...