Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ένας άνθρωπος των τραπεζών, θα σώσει την Εθνική οικονομία;

Από b-reporter.blogspot.gr

Τον κ. Ράπανο πρότειναν οι νέοι συγκυβερνώντες για Υπουργό Οικονομικών, ως προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά. Πρόταση φυσικά που ο ίδιος αποδέχθηκε. Για κάποιους αυτό προετοιμαζόταν από καιρό, για κάποιους άλλους είναι η φυσική εξέλιξη της νέας συγκυβέρνησης. Πως θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει συγκυβέρνηση χωρίς την παρουσία ενός τουλάχιστον τραπεζίτη;

Ίσως αν θυμηθούμε την πρόσφατη έκθεση της Εθνικής τράπεζας για τις "καταστροφικές" συνέπειες που θα είχαμε σαν χώρα αν "βγαίναμε" από το ευρώ, καταλάβουμε αυτή την προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά.

Ποιος είναι όμως ο κ. Ράπανος; Ποιος είναι ο άνθρωπος που καλείται να "σώσει" την ελληνική οικονομία;

Ο τραπεζίτης που όταν ανέλαβε την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας η μετοχή της ήταν περίπου στα 23-24 ευρώ και την έφερε στο 1,50 ευρώ ίσως και λιγότερο σήμερα.

Ένας άνθρωπος με θέσεις κλειδιά στην διακυβέρνηση Σημίτη, αφού διατέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την σκοτεινή εποχή 2000 – 2004. Προφανώς ούτε αυτός γνώριζε κάτι για τα Swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου – Goldman Sachs, υπόθεση για την οποία η εταιρεία έχει μηνυθεί διεθνώς.

Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ, ποιά περίοδο νομίζετε; Το 1998 – 2000!

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ο κύριος Ράπανος έχει διατελέσει σε μία ακόμα θέση κλειδί. Στην Κτηματική τράπεζα! Ως υποδιοικητής και διοικητής την περίοδο 1995 – 1998.

Θα επανέλθουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...