Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

"Νέα" κυβέρνηση "βρυκολάκων" του Μνημονίου



"Πάμε σαν άλλοτε". Η γνωστή μνημονιακή παρέα της κυβέρνησης Λ.Παπαδήμου, μαζί με μερικούς νέους τραπεζίτες είναι το μίγμα της νέας κυβερνησης του Μνημονίου. Για τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας και ήδη ακούγονται τα ονόματα των Κ.Χατζηδάκη, Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, αν και δεν αποκλείεται να μείνει ο
Φ.Φράγκος, αν βρεθεί κάποια άλλη καλή θέση για τον Δ.Αβραμόπουλο.
Το χειρότερο θα είναι για το Άμυνας είναι να μην μείνει ούτε ο Φ.Φράγκος και να μην επανέλθει ο Δ.Αβραμόπουλος. Επειδή δεν υπάρχει ευχέρεια χρόνου (άλλοι μιλάνε για τρεις, άλλοι για έξι μήνες και άλλοι για ένα χρόνο ζωής της κυβέρνησης) καλό είναι όποιος θα έρθει να ξέρει που παρά και που βρίσκεται.
Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πρόσωπα που ακούγονται για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα είναι του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αν βέβαια το ΠΑΣΟΚ συμμετάσχει κανονικά στην κυβέρνηση και δεν περιοριστεί σε απλή στήριξή της.
Στο υπουργείο Οικονομικών σε θέσεις υφυπουργών θα εκπροσωπούνται και τα άλλα κόμματα. Θα προχωρήσει στην επανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί στο παρελθόν. Για το κυβερνητικές θέσεις ακούγονται τα ονόματα των Κυριάκου Μητσοτάκη –αν δεν είναι στην κυβέρνηση η αδελφή του κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που προαλείφεται για πρόεδρος της Βουλής, όπως ήδη έχουμε γράψει - Χρήστου Σταικούρα και Νότη Μηταράκη (για θέσεις υφυπουργών σε παραγωγικά υπουργεία), Βαγγέλη Μειμαράκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Θα πέσει πολύ γέλιο με αυτές τις επιλογές, σας το βεβαιώνουμε!

Επίσης θα μετέχουν εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και πρόσωπα από την ευρύτερη Αριστερά προκειμένου να έχει η κυβέρνηση την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή πέρα από την δεδομένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Στα εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα που ήδη ακούγονται είναι ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς υποδιευθυντής της Εθνικής Τράπεζας και προσωπικός φίλος χρόνια του Αντώνη Σαμαρά και έχων άριστες σχέσεις με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα.
Ο Α.Τουρκολιάς γνωρίζει καλά το ναυτιλιακό χώρο και ενδεχομένως πάρει το υπουργείο που θα επανασυστήσει ο κ. Σαμαράς. Δεν αποκλείεται όμως και να αναλάβει και το υπουργείο Οικονομικών ανάλογα και με το σχήμα που θα φτιάξει ο κ. Σαμαράς. Θεωρείται ότι θα διατηρήσει διακριτή την αρμοδιότητα για τα έσοδα και τις δαπάνες ενδεχομένως με ορισμό αναπληρωτή υπουργού που θα αναφέρεται στον ίδιο.

Στη νέα κυβέρνηση ακούγεται επίσης ότι μπορεί να αξιοποιηθούν και ... σημιτικοί!: Ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας ο Γκίκας Χαρδούβελης, σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του κ. Λουκά Παπαδήμου και άλλα τάτοια μνημονιακά "λουλούδια".

Κατά την επίσκεψη του Α.Σαμαρά ο Κ.Παπούλιας δήλωσε: «Θέλω να υπογραμμίσω την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση.  Δεν μπορεί να μείνει η χώρα ούτε μία ώρα ακυβέρνητη. Αυτό ζητά ο ελληνικός λαός. Τα πράγματα είναι κρίσιμα σας εύχομαι επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και το εθνικό καθήκον».

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς είπε: «Θα επιδιώξω αμέσως να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τα κόμματα που πιστεύουν  στο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και που πιστεύουν ότι ταυτόχρονα με την τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις στην οικονομική πολιτική. Πιστεύω ακόμη ότι πρέπει να είναι αποφασιστική η κυβέρνηση στο θέμα της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας. Η εθνική συνεννόηση είναι επιβεβλημένη. Θα ξεκινήσω βλέποντας τους αρχηγούς και θα προσπαθήσω να υπάρχει συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης σήμερα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...