Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Το παρελθόν είναι εδώ: Παράνομες πληρωμές 4.000.000 ευρώ από τον Στυλιανίδη και τον Χατζηδάκη στην Civitas, διαπίστωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους


Σήμερα το Fimotro, αποκαλύπτει το «χαστούκι» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στους πρώην Υπουργούς Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη και Ευριπίδη Στυλιανίδη το οποίο με την υπ’ αρίθμ 128/2010 Γνωμοδότησή του Β’ Τμήματός του έκρινε πως «δεν είναι νόμιμη η πληρωμή ποσού 3.402.869,32 Ευρώ στην CIVITAS A.E.» σε σχέση με τον διαγωνισμό προϋπολογισμού 4.000.000 € του τότε Υπουργείου Μεταφορών (νυν Υποδομών), δηλαδή διαγωνισμού για επικοινωνία που ξεκίνησε επί Χατζηδάκη και συνεχίστηκε και κατοχυρώθηκε επί Στυλιανίδη.
Θα σας πούμε πολύ απλά τι έγινε...........


Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008 επί Υπουργίας Χατζηδάκη και αφορούσε τον «Προσδιορισμό και Εξειδίκευση της Επικοινωνιακής Στρατηγικής – Κατάρτιση και Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Επικοινωνίας, Προβολής και Πληροφόρησης του Έργου του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών» συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000€ (και μόνο από τον τίτλο-σιδηρόδρομο καταλαβαίνει κανείς τι μπαρούφες έλεγαν υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού…).
Η διαδικασία του διαγωνισμού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2008, όμως επικυρώθηκε όμως, ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2009 επί Υπουργίας Στυλιανίδη. Το επικοινωνιακό έργο του Γιώργου Φλέσσα θα είχε ετήσια διάρκεια. Θα άρχιζε τον Ιούνιο του 2009 και θα τελείωνε τον Ιούνιο του 2010. Επειδή όμως μύρισαν όλοι τις εκλογές και το ότι θα έπεφταν από την εξουσία, φρόντισαν και μέσα σε τρεις μήνες (δηλαδή μέχρι τις εκλογές) ολοκληρώθηκε σχεδόν το 90% του «έργου», θέλοντας να εισπράξουν σχεδόν 3,5 εκατομμύρια Ευρώ.
Η συνέχεια, γνωστή. Έγιναν εκλογές, βγήκε το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε Υπουργός ο Δημήτρης Ρέππας και πριν τα πληρώσει έστειλε την υπόθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο γνωμοδότησε πως ο Γιώργος Φλέσσας ενήργησε αντισυμβατικά και η εν λόγω αμοιβή του είναι παράνομη. Το μεγάλο φαγοπότι της κυβέρνησης Καραμανλή πολλές φορές είχε ως κύριο πιάτο τα μεγάλα διαφημιστικά πακέτα. Μερίδα του λέοντος σε αυτά είχε η γνωστή εταιρία του Φλέσσα, Civitas η οποία απομύζησε, στην κυριολεξία, εκατομμύρια Ευρώ από τα κρατικά ταμεία για άσκοπη, πανάκριβη διαφήμιση μέσω παράτυπων διαδικασιών. Το κουβάρι έχει αρχίσει ήδη να ξετυλίγεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη απλά, προς το παρόν, υπάρχουν αποσπασματικές αποφάσεις και δεν έχει ασχοληθεί ένας Εισαγγελέας στα σοβαρά με τα διαφημιστικά κονδύλια όλων των Υπουργείων, ιδίως την περίοδο 2007-2009.
Δύο είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της υπόθεσης με την κατασπατάληση για διαφημίσεις που είχε ως βασικούς πυλώνες τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Μεταφορών. Το πρώτο είναι ότι βασικοί αποδέκτες των κονδυλίων είναι οι 2-3 εταιρίες που είχαν αναλάβει την προεκλογική προβολή και διαφήμιση της ΝΔ ανάμεσά τους και αυτή του Γιώργου Φλέσσα. Το δεύτερο είναι πως όσοι είναι έμμεσα ή άμεσα αναμεμειγμένοι σε θέματα διαφήμισης, έχουν διατελέσει μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή και Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ. (Χατζηδάκης, Στυλιανίδης, Φλέσσας, Σιγάλας, Γεωργακέλλος, Κάββαλος και πολλοί άλλοι…) Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

ΑΠΟ piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...