Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Guardian: Δώστε πίσω τα Μάρμαρα στους Έλληνες

«Mπορεί οι Έλληνες να βρίσκονται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο αλλά μπορούν ακόμη να «ανάβουν» την Ολυμπιακή Φλόγα...» επισημαίνει σε άρθρο της η Guardian

Δώστε πίσω τα Μάρμαρα στους Έλληνες, δεν είναι δικά μας γράφει η «Guardian», σε άρθρο έκπληξη για την επίθεση φιλίας προς την χώρα μας, αν και μέχρι στιγμής ο ξένος Τύπος δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους αντιδράσεις.
«Γιατί μπορεί οι Έλληνες να βρίσκονται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο αλλά μπορούν ακόμη
να «ανάβουν» την Ολυμπιακή Φλόγα...». επισημαίνει στο άρθρο της η Guardian
Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» δημοσιεύει το άρθρο του Χένρι Πόρτερ όπου φιλοξενείται στον Observer με τίτλο «Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμείς πρέπει να τους δώσουμε πίσω τα Μάρμαρα».
Στο εν λόγω άρθρο που γράφτηκε με αφορμή την τελετή Αφής και Παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στους Βρετανούς, όπου και θα διεξάγουν τους Αγώνες το καλοκαίρι, ο Πόρτερ επισημαίνει πως σήμερα η δράση του Ελγιν θα ήταν απολύτως απαράδεκτη.
Ο Πόρτερ διευκρινίζει, βέβαια ότι δεν κάνει «επίθεση εναντίον του Μουσείου το οποίο προσφέρει σπουδαίο πολιτισμό». Αλλά, συνεχίζε, «για να είμαστε ειλικρινείς, στο Βρετανικό μουσείο υπάρχουν πολλά ελληνικά γλυπτά».
Κάνοντας μια μικρή αναφορά στους λόγους για τους οποίους τα Μάρμαρα βρέθηκαν στη Βρετανία, εξηγεί πως σήμερα είναι παράλογο να παραμένουν εκεί καθώς πλέον δεν κινδυνεύουν να λεηλατηθούν πια.
Κλείνοντας αναφέρει: «Υπό το πρίσμα του δυτικού πολιτισμού της Ελλάδας, τις δημοκρατικές ιδέες τους, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την επιστήμη, την τέχνη και την αρχιτεκτονική, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια απλή αλήθεια: Τα Μάρμαρα δεν είναι δικά μας για να τα κρατήσουμε».
 http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...