Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σκηνικό μάχης στήνεται στην Πάτρα - Εκατοντάδες οπλισμένοι λαθρομετανάστες




Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αναπτυγμένες γύρω από το κλειστό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα και προστατεύουν τους περίπου 300 λαθρομετανάστες που βρίσκονται μέσα, ενώ για το βράδυ έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση των Ελλήνων κατοίκων της Πάτρας γύρω από το εργοστάσιο.

Χθες αναρχικοί επιτέθηκαν στους πολίτες που ζητούσαν την άμεση εκκένωση του εργοστασίου που έχει μεταβληθεί σε "εργοστάσιο εγκληματικότητας" αφού δεν είναι μόνο οι 300 που βρίσκονται μέσα, αλλά επιπλέον 5.000 Αφρικανοί, Κούρδοι, Αφγανοί, Ιρακινοί κλπ που χρησιμοποιούν την Πειραϊκή Πατραϊκή ως βάση εξόρμησης για να κάνουν κλοπές, ληστείες και βιασμούς στην περιοχή, παντελώς ανενόχλητοι μέχρι στιγμής.
Image
© για DefenceNetMedia Γιάννης Ρηγόπουλος
Μέσα στο εργοστάσιο όλοι οι λαθρομετανάστες, όπως φαίνεται και στη φωτό, έχουν οπλιστεί με σιδηρολοστούς, με μαχαίρια, αιχμηρά κοντάρια, αλυσίδες, βόμβες μολότοφ κλπ και απειλούν με μακελειό αν κάποιοι επιχειρήσουν να τους απομακρύνουν.
Όπως αναφέρεται από την Πάτρα, η δολοφονία του 30χρονου ήταν απλώς η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", καθώς εκατοντάδες εγκληματικές ενέργειες από τους λαθρομετανάστες που δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή περιμένοντας τα κυκλώματα να τους προωθήσουν στην Ιταλία, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες.
Image
© για DefenceNetMedia Γιάννης Ρηγόπουλος
Αναφέρεται χαρακτηριστική περίπτωση ενός ζευγαριού εφήβων οι οποίοι κακοποιήθηκαν βάναυσα από ομάδα λαθρομεταναστών οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καν.
Σε ότι αφορά τα στελέχη και τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που βρίσκονται στην περιοχή, παρά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε χθες από αναρχικούς ο βουλευτής του κόμματος Μιχάλης Αρβανίτης, συστήνουν ψυχραιμία και δηλώνουν ότι "Εχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές". Από την άλλη πλευρά δηλώνεται όμως ότι "Αν δεν τους διώξουν για να σταματήσει το κακό, θα τους διώξουμε εμείς μαζί με τους πολίτες της Πάτρας".
Image
© για DefenceNetMedia Γιάννης Ρηγόπουλος
Χθες παραλίγο να είχαμε τραγωδία, όταν κάποιοι πιο "θερμόαιμοι" κάτοικοι της Πάτρς προσπάθησαν και η να κινήσουν ένα σκαπτικό μηχάνημα (JCB) και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εισβάλουν στο εργοστάσιο, αλλά τα στελέχη της Χρυσής Αυγής της Τοπικής Οργάνωσης της Πάτρας τους εμπόδισαν και ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη να έρθει να πάρει το μηχάνημα, όπως και έγινε.
Πολλοί είναι οι τραυματίες από τα χθεσινά επεισόδια όταν εκτοξεύθηκαν τα δακρυγόνα και κτύπησαν τους πολίτες που πολιορκούσαν το εργοστάσιο καθώς πολλοί υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα στα κάτω άκρα.
Στην προσπάθεια της Αστυνομίας αλλά και μοτοσικλετιστών της Ομάδας ΔΙΑΣ να απομακρύνει τους απλούς πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί επί της παραλιακής οδού προκειμένου να μην συμβεί κάποιο ατύχημα, ομάδα αναρχικών που είχαν ανακατευθεί με τον κόσμο, επιτέθηκαν με αγριότητα σε 2 μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ευτυχώς όμως προς καλή τύχη των αστυνομικών οι Πατρινοί πολίτες εμπόδισαν τους αναρχικούς και αποτράπηκαν τα χειρότερα.
Λόγο των ταραχών τα πλοία προερχόμενα από Ιταλία και νησιά του Ιονίου έπιασαν στο παλαιό λιμάνι στην Αγίου Νικόλαου.
Σήμερα η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς οι Πατρινοί λένε ότι "Ή θα μας δώσουν χρονοδιάγραμμα λίγων ημερών για να τους απομακρύνουν ή θα μπούμε μέσα και ότι θέλει ας γίνει. Αλλά την πόλη μας θα την ανακαταλάβουμε".
Image
Image
Image
© για DefenceNetMedia Γιάννης Ρηγόπουλος
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...