Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Διθυραμβικά δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ για Τσίπρα


Όλες οι μεγάλες ξένες εφημερίδες αφιερώνουν ένα από τα προβεβλημένα άρθρα τους στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο χρησιμοποιούν συνήθως τον χαρακτηρισμό "The charismatic Greek leftist". Φυσικά, όσο προβάλλουν τον Αλέξη τα καπιταλιστικά ΜΜΕ, τόσο απομακρύνεται ο ίδιος από την αριστερά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κυβερνήσει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι..
θα κυβερνήσει με τον ένα και μοναδικό τρόπο που κυβερνούν όλοι οι "αριστεροί": σοσιαλιστική φρασεολογία ηρωικών "αγώνων" στα λόγια και πολύ λιτότητα για τους εργαζόμενους στην πράξη.
Το γνωστό "σύστημα ΠΑΣΟΚ" δηλαδή ή "σοσιαλισμός στην πράξη".
Φυσικά και δεν θα βγούμε από κανένα μνημόνιο, φυσικά και δεν θα καταργηθεί κανένας φόρος ή χαράτσι, φυσικά και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα δανεικά της τρόικας και να μας διατάζουν, φυσικά και δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, φυσικά και δεν θα φτηνύνουν τα πράγματα στο σούπερμάρκετ, φυσικά και θα εφορμήσουν οι ημέτεροι του κόμματος στο δημόσιο, φυσικά και δεν θα "πληρώσει" κανένας Κοντομηνάς, Αλαφούζος, Κόκκαλης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ.
Οι ίδιοι θα πληρώσουν και πάλι και κανενός πλούσιου το αυτί δεν ιδρώνει που θα βγεί ο "αριστερός" Αλέξης, που θα γίνει πολύ γρήγορα ακροδεξιός στην πράξη (όπως ο Παπανδρέου, που ξεκίνησε ως αντεξουσιαστής στην εξουσία κι έδωσε 130 δις στους τραπεζίτες).
Όχι πως έχει κακές προθέσεις, τις ίδιες προθέσεις που έχουν όλοι έχει, δηλαδή τις καλύτερες, αλλά οι συμπληγάδες της σκληρής πραγματικότητας, συνθλίβουν πολύ γρήγορα τα ...σοσιαλιστικά όνειρα και μετατρέπουν "δεξιούς" και "αριστερούς" σε απλούς διαχειριστές της φτώχειας μιας ανοργάνωτης χώρας.
Υ.Γ. Αλέξη, το χαράτσι της ΔΕΗ θα το καταργήσεις;;;
Υ.Γ.2. Δεν πιστεύω να έχεις παράπονο Αλέξη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ του καπιταλισμού; Ούτε τον Μπέκαμ δεν παίζουν τόσο! Και είναι όλα, ιδιοκτησίας τραπεζικών ομίλων !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...