Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ η Φεβρωνία Πατριανάκου


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ η Φεβρωνία Πατριανάκου
Eξονυχιστικό έλεγχο των καταθέσεων και των εσόδων της τέως βουλευτού της ΝΔ, Φεβρωνίας Πατριανάκου, έχει  ξεκινήσει το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε απόρρητο έγγραφο της 2ας Μαϊου, το ΣΔΟΕ ζητά από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, το άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών της τέως βουλευτού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως θα πρέπει να προχωρήσει σε έλεγχο των λογαριασμών από τον Γενάρη του 2004, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ή υπήρξε οποιοσδήποτε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή κατάθεσης.
Το ΣΔΟΕ ζητά επίσης να μάθει αν διακινήθηκαν χρηματικά ποσά ανάμεσα σε τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού ή αν υπάρχουν θυρίδες ή αγορές ομολόγων και άλλων εναλλακτικών μορφών εισοδήματος, ενώ καθιστά σαφές προς την Ένωση Τραπεζών ότι είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση ύπαρξης κοινού λογαριασμού με κάποιον δεύτερο καταθέτη.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λόγοι που οδήγησαν το ΣΔΟΕ στην αναζήτηση των οικονομικών στοιχείων της κυρίας Πατριανάκου, ωστόσο προσφάτως έγιναν καταγγελίες σε βάρος της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η εταιρεία Helesi σε δήμους της επικράτειας και αφορούσαν την προμήθεια κάδων απορριμάτων μεγάλης αξίας.
Η εν λόγω εταιρεία έχει ως βασικό μέτοχο της τον σύζυγο της κ. Πατριανάκου, ενώ και η ίδια κατέχει μετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...