Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αφγανός «οικονομικός μετανάστης» συνελήφθη για διακίνηση άλλων «οικονομικών μεταναστών»





ImageΣυνελήφθη σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 19χρονος αλλοδαπός «οικονομικός μετανάστης», υπήκοος Αφγανιστάν, για μεταφορά τεσσάρων παράνομων αλλοδαπών. Όχι ότι ο διακινητής ήταν «νόμιμος» αλλοδαπός, αλλά έτσι για να γίνει η πρόταση. 

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 19χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τρεις υπηκόους Ιράκ και έναν υπήκοο Αφγανιστάν, από τα Ιωάννινα με προορισμό την Ηγουμενίτσα.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι λαθρομετανάστες είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των πενήντα 50 ευρώ ο καθένας.
Το αστείο της υπόθεσης –γιατί πάντα η κατάσταση σε αυτή τη  «χώρα» βγάζει γέλιο- είναι ότι ο 19χρονος είχε –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αστυνομίας- απασχολήσει ξανά στο παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Φυσικά ουδείς μετά την «απασχόληση» των αρχών με τον Αφγανό δε σκέφτηκε μήπως ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να απελαθεί. Αντίθετα αφού τους «απασχόλησε» στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για να συνεχίσει την «επαγγελματική» του δραστηριότητα για να απασχολήσει ξανά τις αρχές σήμερα.
Φυσικά ούτε και τώρα πρόκειται να απελαθεί, ο Αφγανός. Αντίθετα θα αφεθεί ελεύθερος για να «απασχολήσει» πιθανότατα ξανά στο μέλλον τις αρχές. Το γέλιο έχει δώσει τη θέση του στο γελοίο και το γελοίο έχει χάσει την έννοιά του στην Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...