Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τime για Τσίπρα: Γνωρίστε τον Έλληνα που κάνει την Ευρώπη να τρέμει


Τime για Τσίπρα: Γνωρίστε τον Έλληνα που κάνει την Ευρώπη να τρέμει «Λίγες εβδομάδες πριν ο 37χρονος Αλέξης Τσίπρας ήταν απλά ένα μέλος της αντιπολίτευσης. Τώρα είναι αυτός που προκαλεί αναταραχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το δημοσίευμα του περιοδικού Time που φιλοξενεί συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον ως τον άνθρωπο από τον οποίο εξαρτάται η τύχη της Ευρώπης.
«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει μία έξυπνη πολιτική μεταμόρφωση από ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς σε σημαιοφόρο μιας αντιμνημονιακής και κατά της λιτότητας πολιτικής. Μπορεί και να κρατάει το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του. Το μόνο που του μένει να κάνει είναι να κερδίσει αρκετές έδρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Στη συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάτι τέτοιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στα χαμηλά εισοδήματα ενώ επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση της Ευρωζώνης στην Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας «Η κυρία Μέρκελ φέρει μεγάλη ευθύνη για την ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη και το ευρώ. Επιμένει σε μία αδιέξοδη πολιτική. Πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος όπως το 1930 που οδηγηθήκαμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...