Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καθηγητής Αντ. Φώσκολος: Τα κοιτάσματα της Κρήτης μπορούν να μας βγάλουν απ' την κρίση μέσα σε 36 μήνες!


- υπάρχει θερμογενετικό φυσικό αέριο (που υπάρχει στην Κρήτη εδώ και 1,5 εκ. χρόνια). "Δεν είναι δική μου άποψη, αλλά Αμερικάνων που έκαναν έρευνες" - είπε ο κ.Φώσκολος,
- υπάρχουν συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες
- υπάρχουν ράγες
- υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια από όπου βγαίνει φυσικό αέριο,
- υπάρχει τεράστιος όγκος μετρητών στο βυθό

Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στο Ηράκλειο στις 25/5/2012 η Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ, αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία που παρουσίασαν ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντ.Φώσκολος και ο Αβραάμ Ζελελίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ο κ. Φώσκολος με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες έρχεται να υποστηρίξει, για άλλη μια φορά, ότι τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και κυρίως νοτίως της Κρήτης όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μάλιστα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, σε 36 μήνες!
Ο καθηγητής, παράλληλα, προχώρησε και σε καταγγελίες, παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εισάγουν υδρογονάνθρακες και δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει τα δικά της αποθέματα πετρελαίου. Ο ίδιος μιλάει με αριθμούς λέγοντας ότι μία μονάδα υδρογονανθράκων που κοστίζει 3 ευρώ, η Ελλάδα την εισάγει έναντι 11 ευρώ και την πωλεί στον καταναλωτή έναντι 17 ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ.Φώσκολο, πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης τον χαρακτήρισε δημαγωγό, κατηγορώντας τον για εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.

Ο κ. Ζελελίδης κάνει λόγο για 1,5 τρις. κυβικά υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης, ενώ και ο ίδιος αναφέρεται σε οικονομικά συμφέροντα εταιρειών με τις "ευλογίες" πολιτικών προσώπων.

Στο "αντίπαλο" στρατόπεδο βρίσκονται οι κ.κ. Ζαφειρόπουλος, Μαρνέλης από τα ΕΛ.ΠΕ. και Νικολάου που εμφανίζονται από αρνητικοί ως επιφυλακτικοί.

Ακολουθούν video-ρεπορτάζ από το Κρήτη Tv και το Cretalive





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...