Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κατσέλη: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καταδίκασαν τους πολίτες σε εξαθλίωση

Σε ομιλία της στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ

 
 
Πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η Λούκα Κατσέλη κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Κοινωνικής Συμφωνίας στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Η κ. Κατσέλη κατηγόρησε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ότι με τις υπογραφές τους «έχουν δεσμεύσει και καταδικάσει τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση και το αδιέξοδο».

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει αποπλεύσει από τα χωρικά ύδατα του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν και να δώσουν με την ψήφο τους «ισχυρή φωνή» στην Κοινωνική Συμφωνία, ώστε να είναι παρούσα στην επόμενη Βουλή και να βάλει «ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου».

Εκτίμησε ότι η πολιτική του δεύτερου Μνημονίου «είναι καταδικασμένη να αποτύχει» και παρουσίασε προτάσεις για ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, «κόκκινη» γραμμή στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, χτύπημα στην αισχροκέρδεια, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, χτύπημα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου και «κούρεμα» και ρύθμιση δανείων και οφειλών.

Τέλος, σημείωσε ότι η μάχη είναι βαθύτατα πολιτική, μια μάχη ενάντια «σε μια μικρή αλλά ισχυρή παρέα κάποιων τραπεζιτών οι οποίοι ποδηγετούν το πολιτικό σύστημα, ασκούν πιέσεις ή πιέζουν μέσα από τα ΜΜΕ για να περάσει το δικό τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...