Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Θα τους «δώσει» ο Άκης ή μετά τις εκλογές…

Διατεθειμένος να προβεί σε αποκαλύψεις εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, με δήλωση που έκανε μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της συζύγου του, η οποία ξεκίνησε απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός, κάνει λόγο για εφαρμογή της θεωρίας της «οικογενειακής ευθύνης» και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι βρίσκονται πίσω από πρακτικές «ανθρωποφαγίας και πολιτικής εξόντωσης, πολιτικά, κοινωνικά, ακόμα και βιολογικά των κομματικών τους αντιπάλων».
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει ότι στο δικαστήριο, που θα γίνει σύντομα, πρέπει να ειπωθούν όλα. «Εκεί θα λάμψει η αλήθεια, θα καταρρεύσει το ψεύδος, θα αποκαλυφθεί ποιοι τίμησαν το δημόσιο συμφέρον και την υπηρεσία στην πατρίδα μας και στο λαό μας», είπε.


Απαντώντας στις μεθοδεύσεις που πιστεύει ότι έγιναν για να προφυλακιστούν ο ίδιος, η κόρη του και η σύζυγός του, δήλωσε ότι δεν εκβιάζεται, και ότι ευρισκόμενος στην πολιτική για 40 χρόνια τα ξέρει όλα.

Το ερώτημα που εγείρεται αυτονόητα είναι μήπως η όλη υπόθεση έχει έντονα προεκλογικό χαρακτήρα. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την υποψία ότι από την εξέλιξη βολευόταν μια χαρά το πολιτικό σύστημα, ιδίως τα δύο «μεγάλα» κόμματα, αφού περνάνε το μήνυμα της αποφασιστικότητας πάταξης της διαφθοράς.

Ωστόσο, δεν πείθουν τον κόσμο ότι η όποια διαφθορά (δεδομένη τη θεωρούμε…) εξαντλείται στο πρόσωπο του Άκη. Οι συζητήσεις σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια παραδοσιακά ανέφεραν ότι τα κόμματα – ακόμα και τα πιο απίθανα – δεν έμεναν «παραπονεμένα», ενώ οι όποιες «μίζες» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ωχριούσαν μπροστά σε όσα γινόντουσαν σε κάποια άλλα «υπεράνω πάσης υποψίας» υπουργεία.

Ατά συζητάει ο κόσμος και ουδείς είναι σε θέση να μας πει εάν θα αποκαλυφθεί ποτέ κάτι. Τουλάχιστον ας αλλάξουμε σελίδα, διότι όπως αποδεικνύεται, όταν το κράτος «βρυχάται» δεν μπορεί να κουνηθεί κανείς. Εξάλλου, «κράτος» σημαίνει ισχύς στην αρχαία ελληνική γλώσσα, άσχετα αν εμείς το καταντήσαμε…

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...