Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τα ερείπια του ΠΑΣΟΚ απειλούν να πλακώσουν τον Βενιζέλο



Δίνει τη μάχη με μεγάλη αυτοπεποίθηση, οξύνει την αντιπαράθεση με τον Σαμαρά και την αριστερά, αλλά ξέρει ότι βρίσκεται επί ξηρού ακμής.. .
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέλαβε τα ερείπια του ΠΑΣΟΚ από τον καταστροφικό Γιώργο Παπανδρέου και η προσπάθεια αναστήλωσης αποδείχτηκε σισσύφεια, καθώς το οικοδόμημα είναι επιβαρυμένο με μια πολιτική που προκαλεί κοινωνική αντίδραση, αλλά και με μια εσωτερική κομματική ζωή φορτισμένη από αντιθέσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Δεν παρέλαβα κόμμα, παρέλαβα κρίση, φέρεται να είπε ο Βενιζέλος τις πρώτες μέρες της αρχηγίας του. Και τα πράγματα αναμένεται να  γίνουν πολύ δυσκολότερα αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να υπερβεί το φράγμα του 20%, που έχει τεθεί ως στόχος από την ηγετική ομάδα.
Στην περίπωση αυτή η αμφισβήτηση που συνοδεύει το νέο πρόεδρο από την πρώτη μέρα μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πολύ περισσότερο που όπως αποδείχτηκε, ενώ οι κοινοβουλευτικές αρετές του Βενιζέλου είναι αναμφισβήτητες, το ταλέντο να επικοινωνεί με το λαό δεν το διαθέτει. Ενώ η εμπλοκή του στην υπογραφή του δεύτερου μνημονίου του έχει  κάνει αντιπαθή σε μεγάλα τμήματα της κοινής γνώμης.
Σε κάθε περίπτωση ο Βενιζέλςο έπαιξε τα ρέστα του, τόσο αποδεχόμενος τη θέση του υπουργου οικονομικών από τον Παπανδρέου, όσο και διεκδικώντας και κατακτώντας την αρχηγία του κόμματος.
Αν θα συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της κεντροαριστεράς, όπως ονειρεύεται, ή με τον κατακερματισμό του ΠΑΣΟΚ -ήδη δείγμα γραφής έδωσαν η Κατσέλη, ο Καστανίδης και πολλοί βουλευτές-
Όλα θα εξαρτηθούν από την κάλπη. Και όλα παίζονται…
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...