Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ε.Ε.: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα περί Σχεδίου Μάρσαλ ύψους 200 δισ.

Διαψεύδει τα σενάρια περί σχεδίου Μάρσαλ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαψεύδει τα σενάρια που την ήθελαν να έχει στα σκαριά ένα σχέδιο Μάρσαλ για την ανάπτυξη στην Ε.Ε., προς ενίσχυση της οποίας θα ρίχνονταν 200 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς» που το έφερε στο φως, ως... αβάσιμο.
Δια της εκπροσώπου της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνισε πως «οι αριθμοί που αναφέρθηκαν δεν βασίζονται σε καμιά πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η «Ελ Παΐς»  αναφέρθηκε σ' ένα είδος «Σχεδίου Μάρσαλ» ευρωπαϊκής κλίμακας που θα μπορούσε να κινητοποιήσει ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις 200 δισ. ευρώ για προγράμματα υποδομής, τις ανανεώσιμες ενέργειες και τις τεχνολογίες αιχμής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει πολλές θέματα που ήδη συζητούνται εδώ και πολλούς μήνες από τους Ευρωπαίους: μεγάλα ευρωπαϊκά δάνεια (τα "project bonds"), έναν αυξημένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενός ταμείου το οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βασίζεται στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. .
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...