Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες. Μετά την αναφορά του κ.Παπαδήμου ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητήθηκε από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δεσμευθούν αμετάκλητα ότι θα...
στηρίξουν το πρόγραμμα, έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση. Eιδικά η επισήμανση του πρωθυπουργού ότι «στις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν η ελληνική κυβέρνηση
έχει και τις θέσεις της και τις κόκκινες γραμμές, αλλά στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης οι θέσεις υπόκεινται σε αναπροσαρμογές». 

«Εμείς στηρίζουμε το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση που θα την ψηφίσουμε στη Βουλή» λένε στενοί συνεργάτες του κ.Σαμαρά και θεωρούν ότι η ψήφος της ΝΔ αποτελεί «αμετάκλητη δέσμευση» και άρα δεν τίθεται θέμα έγγραφων δεσμεύσεων. 

Όμως, η αναφορά του κ.Παπαδήμου ότι «στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης οι θέσεις υπόκεινται σε αναπροσαρμογές» έχει προκαλέσει ερωτηματικά που μένει ν' απαντηθούν στη σύσκεψη που αναμένεται να γίνει υπό τον πρωθυπουργό τα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Το κυριότερο όμως για τη ΝΔ είναι να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το τι ακριβώς έγινε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά κυρίως τι συζήτησε αμέσως μετά ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις που είχε με τους θεσμικούς παράγοντες, όπως τους κκ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κ.ά. 

Όλα θα κριθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την τελική στάση της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης, ενώ στο παρασκήνιο βουλευτές επιχειρηματολογούν υπέρ της αποχώρησης του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα και διαμηνύουν ότι περικοπές επιδομάτων δεν θα ψηφίσουν. 

«Εμείς θα ψηφίσουμε ό,τι έχει σχέση με μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν» είπε στο Βήμα FM, o τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Β΄ Αθηνών Π.Παναγιωτόπουλος που υπεραμύνθηκε της άποψης να γίνει ο ιδιωτικός τομέας «λοκομοτίβα της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...