Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η Μέρκελ βιάζεται να μας δεσμεύσει πριν τις γαλλικές εκλογές…

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διαφαίνεται άνοδος των σοσιαλιστών στη Γαλλία και σοβαρή πιθανότητα ανόδου τους στην εξουσία τον προσεχή Μάϊο. Ταυτόχρονα ο υποψήφιος σοσιαλιστής Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αφενός έχει κηρύξει πόλεμο στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και στα κάθε είδους οικονομικά λαμόγια, αφετέρου έχει διακηρύξει ότι θα σπάσει τον άξονα Βερολίνου – Παρισιού και θα
απαιτήσει ένα νέο σύμφωνο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Επιπλέον γίνεται ανοικτά πλέον λόγος και για ευρωομόλογα κ.λ.π.
Σε περίπτωση λοιπόν που συμβεί κάτι τέτοιο, όπως αντιλαμβάνεστε, μπαίνουν νέα δεδομένα σε σχέση με το ελληνικό πρόβλημα. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει το Βερολίνο, το οποίο πιέζει με κάθε τρόπο να… υπογράψει εδώ και τώρα το ψοφοδεές ελληνικό πολιτικό σύστημα και να υποδουλωθεί η Ελλάδα, πριν τις γαλλικές εκλογές και είναι πιστεύουμε αντιληπτό το γιατί.
Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί (αλλά φυσικά δεν θα το κάνουν), είναι να βρουν τρόπο να αποφύγουν να δεσμεύσουν τον ελληνικό λαό τώρα και να κερδίσουν χρόνο μέχρι να γίνουν οι γαλλικές εκλογές. Από εκεί και μετά πολλά μπορεί να αλλάξουν. Πάντως χειρότερα δεν θα είναι.  
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...