Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πότε θα σε πάρει και θα σε σηκώσει δεν ξέρουμε ακόμη......

Οι μεταρρυθμίσεις του Δημοσίου περνούν στον πρωθυπουργικό έλεγχο


Image
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τις προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα αναλάβει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αφορούν το σύνολο των υπουργείων στον τομέα της δημόσιας διοίκησης. 
Σύμφωνα με το protothema.gr, αυτήν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η Διοικητική Μεταρρύθμιση των υπουργείων θα υπάγεται στην γραμματεία του πρωθυπουργού, ενώ ο Δημήτρης
Ρέππας θα εξακολουθεί να ελέγχει όλες τις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο του, χωρίς καμία μεταβολή.
Μετά τη ανάληψη των αρμοδιοτήτων θα συστηθεί διϋπουργική επιτροπή υπό τον κ. Παπαδήμο, η οποία θα ελέγχει, θα συντονίζει και θα χαράσσει τις κατευθυντήριες γραμμές των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων.   Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχει ο κ. Ρέππας, ενώ την καθημερινότητα των αλλαγών θα επιβλέπει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος.
Μερικά από τα θέματα που θα απασχολούν την Επιτροπή είναι:
-    Αξιολόγηση κρατικών υπαλλήλων
-    Εφεδρεία
-    Μείωση του κράτους με συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών
-    Προσλήψεις, όπου χρειάζεται

Σε αυτή την απόφαση οδηγήθηκε ο κ. Παπαδήμος προκειμένου να αποφύγει τις πελατειακές μεθόδους κατά τη διαδικασία μείωσης των δημοσίων επιχειρήσεων, αλλά και  όταν θα αποφασίζονται νέες προσλήψεις να μην υπάρχουν κομματικές «σκιές» στη διαδικασία.
Τέλος με αυτόν τον τρόπο διασφαλιστεί η «συνέχεια» των μεταρρυθμίσεων παρά τον όποιο ανασχηματισμό και τις αλλαγές προσώπων στα υπουργεία της κυβέρνησης. Ο κ. Παπαδήμος, έτσι, θα έχει προσωπική αντίληψη για την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...