Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Oι Anonymous "τσάκισαν" την ασφάλεια FBI και Σκότλαντ Γιαρντ

ImageΗ οργάνωση των κυβερνοπειρατών Anonymous έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ στελεχών του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ που αφορά τη δραστηριότητα των «χάκερς».
 
Οι Anonymous ανέβασαν τη συνομιλία που υπέκλεψαν στο YouTube, μαζί με ένα γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είχε συντάξει ένας πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας η οποία οργάνωσε την τηλεδιάσκεψη στις 17 Ιανουαρίου. Στο βίντεο, οι Βρετανοί και Αμερικανοί αστυνομικοί αναφέρουν
ορισμένους στόχους των ερευνών τους, όπως τους Τζέικ Ντέιβις και Ράιαν Κλίρι, δύο Βρετανούς εφήβους οι οποίοι συνελήφθησαν πέρσι για κυβερνοπειρατεία. Τα υπόλοιπα ονόματα δεν ακούγονται καθαρά.

Ο Ντέιβις κατηγορείται για πειρατεία ιστοσελίδων, όπως αυτή της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος (SOCA), που δέχτηκε επίθεση στον περασμένο Ιούνιο και διέκοψε τη λειτουργία της, για πολλές ώρες. Λίγο αργότερα, μιλάει για έναν "πειρατή" από το Γουέστ Μίντλαντς της Βρετανίας με το ψευδώνυμο «tehwongz". "Είναι ένας 15χρονος, που τα κάνει όλα αυτά για να τραβήξει την προσοχή και είναι λίγο ηλίθιος», ακούγεται να λέει.

«Η πληροφορία προοριζόταν αποκλειστικά για τα στελέχη των δυνάμεων της τάξης και την απέκτησαν παράνομα», ανέφερε το FBI σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Στο κείμενο, που συνοδεύει το βίντεο καλούνται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις έρευνες σε βάρος οργανώσεων κυβερνοπειρατών όπως οι Anonymous, Lulzsec, Antisec και άλλες.
 
Το μήνυμα είχε σταλεί στις αστυνομίες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, όμως στο βίντεο ακούγονται μόνο μέλη της Σκότλαντ Γιαρντ και του FBI.
 
Τον περασμένο μήνα, οι Anonymous έθεσαν εκτός λειτουργίας για πολλές ώρες τις ιστοσελίδες του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ στα τέλη του 2010 είχαν επιτεθεί στις ιστοσελίδες των εταιρειών Amazon, Visa, MasterCard και PayPal.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...