Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Οι δηλώσεις Τσίπρα μετά την κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Μουζακίτη για τις απόρρητες δαπάνες


Ο λαός απαιτεί να μάθει που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από την κατάθεσή του στον οικονομικό εισαγγελέας Σπύρο Μουζακίτη για τις απόρρητες δαπάνες.

Αλ. Τσίπρας: Οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν όλες τις καταγγελίες που δημόσια εδώ και τέσσερις μήνες έχουμε καταθέσει. Από τις ερωτήσεις που κατέθεσα στους αρμόδιους υπουργούς και απάντηση δεν πήρα αλλά και όσα δημόσια διατύπωσα σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές
Οκτωβρίου σχετικά με τις υπερβολικές υπερβάσεις των λεγομένων απορρήτων δαπανών του Υπουργείου Εξωτερικών.
Σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο μνημονίου όπου ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες, είχαμε υπερβάσεις της τάξης του 200 και 270% το 2009 και το 2010 στις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών. Και δεν μπορεί οι απαντήσεις να είναι, είμαστε αναρμόδιοι, όπως δήλωσε ο κ. Σαχινίδης που βάζει την υπογραφή του, ή είναι απόρρητα και δεν μπορούμε να σας πούμε.
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα και κυρίως με ποιον τρόπο γίνεται η διαχείριση του δημόσιου χρήματος, πόσο δε μάλλον σήμερα που ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες.
Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Πρέπει όμως να αφεθεί ελεύθερη, χωρίς παρεμβάσεις προκειμένου να προχωρήσει στη διαλεύκανση μιας σειράς υποθέσεων. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίον το πολιτικό σύστημα απαντά δείχνει το φόβο μπροστά στην κατάρρευση. Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, ένα σύστημα που καταρρέει φοβάται τη διαλεύκανση μιας σειράς υποθέσεων. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, όχι μόνο ζητά να υπάρξει διαλεύκανση των υποθέσεων, αλλά ζητά να σταματήσει κι αυτό το καθεστώς της ατιμωρησίας. Αυτοί οι οποίοι μας έφεραν στην κατάσταση που μας έφεραν πρέπει να πληρώσουν.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Εκτιμάτε ότι υπάρχει παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης για να μη διαλευκανθούν κάποιες υποθέσεις…
Απάντηση: Η εκτίμησή μου αυτή υπήρχε πριν την προηγούμενη εβδομάδα και γι αυτό και ζήτησα να κατατεθεί στη Βουλή ο φάκελος της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Σήμερα δεν είναι πια εκτίμηση. Είναι ηλίου φαεινότερο, η παρέμβαση είναι απροκάλυπτη. Δεν είναι μεθοδευμένη απλά ή μυστική. Είναι απροκάλυπτη η παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...