Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο


 

 

 

 

 

  Υλικά



  • 1 κιλό φρέσκο ανθότυρο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  
1. Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι, προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
2. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένω υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
3. Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).
4. Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.


μερίδες 50

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...