Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο λαός δεν ξεχνά , και γιαούρτια και αβγά !

Γράφει ο συνεργάτης μας  
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι την 28η Οκτωβρίου τιμάμε τους ήρωες που πολέμησαν στην Αλβανία και σηκώσανε την Ελλάδα πολύ πιο ψηλά από εκεί που ήταν! Ένα έπος όπου όλος ο ελληνικός λαός έτρεξε να φυλάξει τα σύνορα του, κάθε κοινωνικής τάξης και  πολιτικής παράταξης!  Αυτούς τιμάμε αυτήν την μέρα και θα συνεχίσουμε!  Αλλά, τιμούμε τους ήρωες και δεν εκτιμούμε καθόλου τα λαμόγια! 
Και ειλικρινά καμιά όρεξη δεν έχουμε να παρελαύνουν τα νιάτα μας, τα σχολεία μας, ο στρατός μας  και να αποδίδουν τιμές σε όλους αυτούς τους εκπροσώπους ενός πολιτικού συστήματος που έφτασε την Ελλάδα  στην  κεντρική Αφρική και ακόμα παρακάτω!  Μου καθίσατε ωραία-ωραία και καμαρώνατε σαν γύφτικα σκεπάρνια πάνω στις εξέδρες, και τι περιμένατε; Χειροφιλήματα; επευφημίες; χειροκροτήματα; Μήπως θέλατε  μετά και κανένα τζάμπα γεύμα πουθενά με έξοδα τους κράτους; δηλαδή του μαλάκα του Ελληνικού λαού;  Επειδή  λεφτά για γεύματα δεν μας περισσεύουν, σας στείλαμε τα αβγά να τα μαγειρέψετε μόνοι σας… 
Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας τι μας μάλωσε και καλά; Ηρθα στη Θεσσαλονίκη  να σας τιμήσω μας είπε! Μπα τι λες; Αν θέλεις να μας τιμήσεις, κάνε καμιά  καλλίτερη τιμή στο μισθό σου, που να μοιάζει με την εποχή που διάγουμε και  πες και καμιά κουβέντα για όσα μας συμβαίνουν γύρω μας! Και όχι μόνο κάτι γλυκανάλατα του τύπου, είναι δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να δουλέψουμε όλοι,και αλλά τέτοια  ποιητικά…  
 Όπως όλα τα πουλάκια όμως, όταν φύγεις από το  χρυσό κλουβάκι σου, το προεδρικό μέγαρο, τότε θα βρεις  κι εσύ τη λαλιά σου!  Απόλαυσε λοιπόν τα μοναδικά προνόμιά σου, και δεν χρειαζόμαστε καμιά  τιμή από εσένα! 
Συμπαράσταση χρειαζόμασταν από τον  ανώτατο θεσμό της δημοκρατίας μας και δεν την είδαμε πουθενά!   Πάντως για αυτά γράφω και ξαναγράφω!  Δεν έχουν συναίσθηση οι πολιτικοί μας τι γίνεται γύρω! Μα πού πάτε; Τόσο θαρραλέοι είστε και βγήκατε στην εξέδρα;  Ένας εκπρόσωπος του στρατού,  που δικαίως θα εκπροσωπούσε το στρατό μας του 40  θα ήταν απαραίτητος και σεβαστός!
Ένας δήμαρχος, άντε ένας ιερέας,  ένας δάσκαλος, ένας καθηγητής  γιατί όχι !  Αλλά οι συναυτουργοί της κατάργησης της εθνικής μας οικονομίας και κυριαρχίας, τι δουλειά έχουν σαν την αλεπού στο παζάρι;  Βεβαίως και δεν αρέσει σχεδόν σε καμιά  πολιτική παράταξη όλη αυτή η αναμπουμπούλα  και η φασαρία. 
Ούτε και εμάς μας αρέσει,  μπορώ να σας το πω!  Αλλά είναι σχεδόν αυθόρμητες οι αντιδράσεις των πολιτών μας, όσο κι αν θέλουν να τις καπελώσουν κάποια κόμματα!  Καταλάβατε τώρα; όσες προσπάθειες και να κάνετε, τις επόμενες εκλογές μην βγείτε κατά τα καφενεία των χωριών, γιατί μέχρι τότε, τα αβγά και τα γιαούρτια μπορεί να μας έχουν γίνει πολύ πολύτιμα,  και το μόνο που θα σας πετάνε θα είναι κανένα τσουβάλι με φουσκί!  Άντε γιατί σαν πολλά μας τα κάνατε, μην θέλετε να μας βγείτε και από πάνω … και πάνω –πάνω στην εξέδρα !  "Ο λαός δεν ξεχνά , και γιαούρτια και αβγά… !" 

kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...