Επειδή η prionokordela.gr έχει μνήμη και ψάχνεται… φέρνουμε στη δημοσιότητα τα όσα δήλωνε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λίγους μήνες νωρίτερα. Πιο συγκεκριμένα αρχές Μαρτίου του 2011 στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» και με τίτλο «Δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατάει γερά».

Ο πρωθυπουργός τότε δήλωνε σίγουρος πως με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η Ελλάδα δεν τίθεται κανένα ζήτημα αναδιάρθρωσης, ενώ τόνιζε πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες…
Πιο συγκεκριμένα σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τις πιθανότητες αναδιάρθρωσης του χρέους ο κ. Παπανδρέου απάντησε:
«Μια αναδιάρθρωση θα επιβάρυνε την υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, θα οδηγούσε στην κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και θα προκαλούσε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων σε ένα μεγάλο αριθμό αγορών ομολόγων άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Επιπλέον, μια αναδιάρθρωση θα σήμαινε την άμεση και ουσιαστική οικονομική ζημία των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Ελλάδα, τα οποία έχουν επενδύσει τις οικονομίες των συμπολιτών μας σε κρατικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ τίμημα, εφόσον υπάρχει μια άλλη εναλλακτική λύση. Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, των ελληνικών τραπεζών, των Ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και της ευρωπαϊκής οικονομίας».

Το χειρότερο βέβαια από όλα με αυτή την Κυβέρνηση είναι πως έχει καταντήσει αναξιόπιστη μέσα από τα ίδια της τα λόγια, δε χρειάζεται κανείς να προστρέξει στα πεπραγμένα για να αντιληφθεί τις παλινωδίες της
http://www.prionokordela.gr