Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει άλλο - Ξεκινάμε ανένδοτο για να πέσει η κυβέρνηση

 ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει άλλο - Ξεκινάμε ανένδοτο για να πέσει η κυβέρνηση

Λίγες ώρες πριν την ανοικτή συγκέντρωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος, στις 8 το βράδυ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης προαναγγέλει «ανένδοτο» για να πέσει η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εκλογές.
Ειδικότερα, ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τονίζει ότι «το θέμα της προσφυγής στη λαϊκή
ετυμηγορία είναι επιβεβλημένο» και σημειώνει: «Ξεκινάμε μια προσπάθεια -πείτε την ανένδοτο ή όπως αλλιώς θέλετε- με στόχο μια ουσιαστική παρουσία μέσα και έξω από τη Βουλή έτσι ώστε να περάσουμε στην τελευταία πράξη παραμονής αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης. Νομίζω ότι με μια λέξη, στους περισσότερους συμπολίτες μας μια φράση έρχεται στα χείλη τους: Δεν πάει άλλο, φτάνει πια».
Σχετικά με την αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Οι άλλοι δύο εταίροι θα πρέπει να αποδείξουν τα όσα έχουν υποστηρίξει το προηγούμενο διάστημα ή αν τελικά οι δηλώσεις τους σε χαμηλούς ή υψηλούς τόνους ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων. Ο δε πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι έχει απέναντί του το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, ότι ο κόσμος θέλει να υπερασπιστεί και τη δημοκρατία και την αξιοπρέπειά του. Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».
Ολόκληρη η συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη έχει ως εξής:
Κύριε Σκουρλέτη, τι αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση;
Νομίζω ότι και οι τρεις -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- αισθάνονται την πολιτική απομόνωση, έχοντας την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να έχει συνειδητοποιήσει ότι το ζήτημα της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τον περιορισμό της Δημοκρατίας. Διότι τελικά η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού -γιατί αν θέλετε το έχει πάρει όλο το θέμα επάνω του- να φιμώσει την ΕΡΤ, να καταφέρει με αυτή την πράξη ένα καίριο πλήγμα στην υπόθεση της ενημέρωσης, φάνηκε τελικά ότι ήταν εκ μέρους του ένας λάθος υπολογισμός, έχει έρθει σε μια κατάφωρη σύγκρουση με τη δημοκρατική κουλτούρα του ελληνικού λαού, ο οποίος διαπιστώνει πια, ότι το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Άρα, μέσα σε αυτό το πλαίσιο συναντώνται σήμερα. Οι άλλοι δύο εταίροι θα πρέπει να αποδείξουν τα όσα έχουν υποστηρίξει το προηγούμενο διάστημα ή αν τελικά οι δηλώσεις τους σε χαμηλούς ή υψηλούς τόνους ήταν μόνο για λόγους εντυπώσεων. Ο δε πρωθυπουργός πρέπει μα καταλάβει ότι έχει απέναντί του το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, ότι ο κόσμος θέλει να υπερασπιστεί και τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπειά του. Η Δημοκρατία έχει μεγάλο περιεχόμενο: Είναι και η ελευθερία στην έκφραση, είναι και η δυνατότητα να έχεις συλλογικές συμβάσεις και πρόσβαση στα δημόσια αγαθά και όχι μόνο να ψηφίζεις κάθε τέσσερα χρόνια. Άρα λοιπόν το δίλημμα είναι σήμερα μνημόνιο ή Δημοκρατία.
Σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας μιλάει σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ποιο θα είναι το μήνυμα που θα στείλει; Θα ζητήσει εκλογές;
Η επιλογή του χώρου του Συντάγματος καταλαβαίνετε κατ' αρχήν γιατί έγινε. Το Σύνταγμα ήταν ο χώρος όπου πριν δύο χρόνια οργανώθηκαν τεράστιες διαδηλώσεις, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διατύπωσαν την αντίθεσή τους σε αυτή την ισοπεδωτική πολιτική, που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Την ώρα που εμείς καλούμε τον κόσμο σε ένα πολιτικό συλλαλητήριο τελικά, οι τρεις αρχηγοί, λίγα τετράγωνα πιο πέρα, ουσιαστικά θα τοποθετούνται απέναντι στο πραγματικό διακύβευμα: αν θα συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος που οδηγεί στην πλήρη κοινωνική ισοπέδωση και στην ακύρωση της Δημοκρατίας ή να τελικά δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να κρίνει αν θα συνεχιστεί η ίδια πορεία. Άρα το θέμα της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία είναι επιβεβλημένο. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που έχει κουρελιάσει την ίδια την προγραμματική συμφωνία όταν συγκροτήθηκε.
Ξεκινάτε έναν νέο ανένδοτο;
Ξεκινάμε μια προσπάθεια -πείτε την ανένδοτο ή όπως αλλιώς θέλετε- με στόχο μια ουσιαστική παρουσία μέσα και έξω από τη Βουλή έτσι ώστε να περάσουμε στην τελευταία πράξη παραμονής αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης. Νομίζω ότι με μια λέξη στους περισσότερους συμπολίτες μας μια φράση έρχεται στα χείλη τους: Δεν πάει άλλο, φτάνει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...