Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο «ταπεινός» κ. Κεφαλογιάννης



Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σύμφωνα με την «Αυγή», εξήγγειλε ότι η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει την άλλη εβδομάδα με 700 εργαζόμενους και ο ραδιοσταθμός της με 300 ενώ είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους εργαζομένους του ΕΡΑ Τρίπολης: «Αν θέλετε να λέτε τα δικά σας εγώ δεν το δέχομαι. Να είστε σεμνοί και ταπεινοί όταν μου μιλάτε. Δεν κάνατε τα ίδια όταν έπεφτε μαύρο σε
ιδιωτικά κανάλια».
Όμως, ο κ. Κεφαλογιάννης φαίνεται να είναι κάθε άλλο παρά ταπεινός. Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC στο τεύχος 30, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης είναι ένας εκ των υπουργών που εμφανίζονται να παρανομούν αλλά να μη δικάζονται ποτέ, αφού οι δικογραφίες παραμένουν στα αζήτητα της Βουλής έως ότου τα αδικήματα παραγραφούν. Συγκεκριμένα, για τον κ. Κεφαλογιάννη έχουν φτάσει 9 δικογραφίες στη Βουλή από το 2004, χωρίς καμία να συζητηθεί περαιτέρω. Οι περισσότερες το διάστημα που υπηρετούσε ως υπουργός Ναυτιλίας. Σε δύο από αυτές, οι οποίες προέρχονται από τον πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Σκάλκο, αναφέρεται ο άνθρωπος που ο Κεφαλογιάννης προστατεύει όσο κανέναν, ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος.
Ο κ. Κεφαλογιάννης μιλάει για σεμνότητα, τη στιγμή που ο απολύτου εμπιστοσύνης άνθρωπός του, ο φιλοχουντικός Ηλίας Φιλιππακόπουλος, αμειβόταν με 3 μισθούς επί σειρά ετών, με τη βοήθεια του πρώην υπουργού. Ο Ηλίας Φιλιππακόπουλος κατείχε, από το 2002 έως και το 2012, τη θέση του διευθυντή του γραφείου του Κεφαλογιάννη, χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη πρόσληψη με αυτή την ιδιότητα. Εάν είχε προσληφθεί επισήμως, θα έχανε τη σύνταξη που λάμβανε ως τοπογράφος μηχανικός του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ακόμη, το 2004, επί υπουργίας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο Φιλιππακόπουλος προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος στον ΟΛΠ με μισθό 35.400 ευρώ το χρόνο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...