Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Μάχη αρχών! Το βενιζελικό λόμπι της καρέκλας απειλεί τον Αβραμόπουλο



Γράφει ο Μάξιμος
Δεν κράτησαν και πολύ τα υπουργικά χαμόγελα επί τη σωτηρία της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία είδαμε στις τηλεοράσεις μας την κρίσιμη νύχτα. Τώρα που η ώρα της ανακούφισης -ουφ, τη γλιτώσαμε…- πέρασε και πλησιάζει η ώρα του ανασχηματισμού, πολλοί υπουργοί του Σαμαρά έχουν
χάσει τον ύπνο τους. Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τα κεφάλια τους – το φάντασμα των απαιτήσεων του Βενιζέλου σε καρέκλες που θεωρούν δικές τους.
Πρώτος που αισθάνεται σύμφωνα με πληροφορίες όχι απλώς ανήσυχος, αλλά και θυμωμένος για το αλισβερίσι στο παρασκήνιο που τον αφορά, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Βενιζέλος πιστεύει ότι εκτός από την αντιπροεδρία του πάει και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς προσφέρει κάποια απόσταση από τις καθημερινές τριβές με τα άχαρα μέτρα και ταυτόχρονα μεγάλες δυνατότητες προβολής και ενίσχυσης του διεθνούς κύρους όποιου κάθεται στη σχετική καρέκλα.
Από την Ιπποκράτους επιμένουν ότι η θέση είναι καπαρωμένη από τον Βενιζέλο μετά τη συμφωνία του με τον Σαμαρά για στήριξη της κυβέρνησης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ. Στη Συγγρού, αντίθετα, δεν διστάζουν να εκφράζονται περιφρονητικά για τις λαίμαργες όπως τις χαρακτηρίζουν βλέψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ενώ προσθέτουν με νόημα ότι σε καμιά περίπτωση ο Σαμαράς δεν α παραβίαζε το «πρωτόκολλο τιμής» που έχει υπογράψει με τον Αβραμόπουλο. «Ο Αβραμόπουλος θα φύγει από το υπουργείο εξωτερικών μόνο αν το θελήσει ο ίδιος», λένε χαρακτηριστικά. «Και θα πάει σε όποιο υπουργείο θέλει», προσθέτουν.
Τα ιμάτια της ΔΗΜΑΡ έσπευσε πάντως να οικειοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα πάει στη θέση του Μανιτάκη και ο Πάρις Κουκουλόπουλος στη θέση του Ρουπακιώτη που αποσύρονται.
Κατά τα άλλα κυκλοφορούν πολλές και έντονες φήμες που θέλουν να τρίζει όχι μόνο ο θρόνος του Αβραμόπουλου, αλλά και του υπουργείων ανάπτυξης, εργασίας, πολιτισμού, ακόμα και τουρισμού. Ενώ ο Αβραμόπουλος διαμηνύει με τους ανθρώπους του ότι έχει ανεχτεί πολλά στην πολιτική του ζωή, αλλά εκείνο που δεν πρόκειται να ανεχτεί είναι η αχαριστία!
Χαρακτηριστικό των ζυμώσεων που γίνονται, από τις οποίες δεν λείπουν και οι εμφύλιοι υπολογισμοί, είναι ότι ο Βενιζέλος ανθίσταται σθεναρά στην πρόταση για υπουργοποίηση του Λοβέρδου, καθώς τον θεωρεί αποστάτη και εν δυνάμει επικίνδυνο αντίπαλο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...