Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Οργανώνουν "μοντέλο ΕΡΤ" παντού


Είναι πλέον σαφές ότι η ΕΡΤ ήταν μόνο η αρχή... Το σχέδιο νόμου Μανιτάκη προωθεί καταργήσεις φορέων αλλά και μεμονωμένων υπηρεσιών και συνακόλουθη απόλυση του προσωπικού.

Το πρώτο στάδιο θα είναι η δημιουργία νέων Οργανισμών του δημοσίου που θα αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες. Οι νέοι οργανισμού θα δημιουργηθούν με προεδρικά διατάγματα και από αυτό το
σχέδιο εξαιρούνται μόνο οι εταιρείες του δημοσίου που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο.
Με τα ίδια προεδρικά διατάγματα θα προβλέπεται και η κατάργηση ή η τροποποίηση διατάξεων νόμου ή κανονιστικών πράξεων που διέπουν τη λειτουργία των φορέων, κάτι που σημαίνει ότι οι φορείς μπορούν να αλλάζουν μορφή.
Με τη σύσταση των νέων οργανισμών καταργούνται, συγχωνεύονται ή μεταφέρονται υπηρεσίες και αρμοδιότητες σε άλλες υπηρεσίες.
Με βάση όλα αυτά και με απόφαση του αρμόδιου υπουργού και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μπορούν να καταργούνται ή να δημιουργούνται θέσεις εργασίας.
Ήδη από τα νέα οργανογράμματα σε 16 υπουργεία και τη Γ.Γ. Ενημέρωσης έχουν προκύψει 2.100 υπεράριθμοι υπάλληλοι. Οι υπάλληλοι αυτοί ακόμη και εάν υπάρξουν κάποιες μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες αποτελούν, μετά την ΕΡΤ , την πρώτη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...