Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σε κλοιό ασάφειας η δημόσια τηλεόραση



Σύγχυση και προβληματισμός επικρατεί από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων μεταξύ των εργαζομένων μετά και τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που αφήνει πολλά περιθώρια αυθαίρετης ερμηνείας.

Η απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνου Μενουδάκου επιτρέπει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς να «μεταφράσουν» κατά το δοκούν την προσωρινή διαταγή του και στην κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να ερμηνεύει το κείμενο της απόφασης ως νομιμοποίηση της κατάργησης της ΕΡΤ με ότι αυτό συνεπάγεται για την απόλυση των εργαζομένων.
Ο κ. Στουρνάρας, εκ μέρους της κυβέρνησης, ερμήνευσε την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνοντας ότι η ΕΡΤ δεν θα λειτουργήσει έως την Τετάρτη το απόγευμα, οπότε και θα γίνει η νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.
Μείζον θέμα είναι να συνεχιστούν οι ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση τόλμησε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις δηλώσεις του προέταξε περισσότερο την αναδιοργάνωση του κυβερνητικού σχήματος και πρακτικά τον ανασχηματισμό, τοποθετώντας το ζήτημα της ΕΡΤ σε δεύτερη μοίρα ως κορυφή του παγόβουνου.
Κατά το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκδοθεί νέα κυβερνητική απόφαση η οποία θα νομοθετεί επί του συνόλου του ζητήματος της ΕΡΤ και με την οποία θα δρομολογηθούν η εξυγίανση και οι μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Κουβέλης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ προέταξε το ζήτημα αρχών που έχει να κάνει με το «μαύρο» στη Δημόσια Τηλεόραση και επανέφερε το ζήτημα του επανασυντονισμού του κυβερνητικού έργου, ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ ως αναγκαία συνθήκη για τη σύγκλιση των θέσεων των τριών κομμάτων.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας
Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκος, αναστέλλεται η εκτέλεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.
Ο κ. Μενουδάκος διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών (Γ. Στουρνάρα) και τον υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργώ (Σ. Κεδίκογλου) των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως και τη σύσταση και τη λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφασή του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί σε 13 ημέρες λόγω συνταξιοδότησης, επιλύει την πολιτική κρίση, που δημιούργησε το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται: ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

Σε εξέλιξη η συνέλευση στην ΕΡΤ
Από τις 8:15 είναι σε εξέλιξη στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου η Γενική Συνέλευση. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:
«Κρίσιμες ώρες!!! Όλοι οι εργαζόμενοι της #ERT στη Γενική Συνέλευση στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στις 8 και 15 το πρωί
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ...
ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...