Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Οργισμένοι οι συγγενείς των αδικοχαμένων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ

Οργισμένοι οι συγγενείς των αδικοχαμένων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ

''Σας χρειάζεται ηλεκτρική καρέκλα''



Ξεχείλισε ο πόνος και η οργή των συγγενών των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δολοφονήθηκαν στο μακελειό του Ρέντη την 1η Μαρτίου του 2011.

Το πρωί, οι συγγενείς των δύο θυμάτων βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους κατηγορημένους για τη δολοφονία των παιδιών τους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη τους.
«Δεν ζητάμε δικαίωση, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι τα παιδιά μας θα γυρίσουν στο σπίτι ζωντανά και θα ξαναδούμε το χαμόγελό τους. Αυτό που ζητάμε είναι δικαιοσύνη, η οποία έχει χάσει πλέον το νόημά της» είπαν.

Κρατώντας τις φωτογραφίες των αδικοχαμένων αστυνομικών, οι συγγενείς τους επιτέθηκαν φραστικά στους κατηγορουμένους ζητώντας την εσχάτη των ποινών για αυτούς.


«Δολοφόνοι, θα έπρεπε να είχατε πεθάνει. Σας χρειάζεται ηλεκτρική καρέκλα» φώναζαν.
Παράλληλα, χαρακτήρισαν σκάνδαλο την απόφαση να αποφυλακιστεί πριν από λίγες ημέρες ο ένας εκ των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων.

«Άφησαν τον 20χρονο από λάθος ελεύθερο. Δεν παραιτήθηκε κανείς, με ένα συγγνώμη νομίζουν ότι τελειώνουν όλα» είπε στους δημοσιογράφους η θεία του ενός εκ των δύο αστυνομικών, Γιώργου Σκυλογιάννη, Μαρία Παπαναστασίου. Ο εν λόγω κατηγορούμενος πάντως εμφανίστηκε το πρωί στο δικαστήριο, προκειμένου να λογοδοτήσει για τη διπλή δολοφονία.

Για την υπόθεση, κατηγορούμενοι είναι 15 άτομα, ενώ 4 εξ αυτών φέρονται να εμπλέκονται στο μακελειό.

Οι συγγενείς των θυμάτων μίλησαν και για ηθικούς αυτουργούς, αφού, όπως είπαν, η υπηρεσία δεν προστάτεψε τα παιδιά τους, αλλά τα έστειλε «γυμνά» στον θάνατο. Παρόντες στο δικαστήριο βρίσκονταν από το πρωί πολλοί συνάδελφοι των θυμάτων, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μνήμη του Γιώργου Σκυλογιάννη και του Γιάννη Ευαγγελινέλη 
πηγή:zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...