Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος: Τα έβαλε με τους συνδικαλιστές της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία


  • 0
     


 Λυκουρέντζος: Τα έβαλε με τους συνδικαλιστές της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία
Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, με αφορμή την επιστολή του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου, και την απόφαση να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα συνδικαλιστικές πρακτικές που δεν «αφήνουν τον τόπο να προχωρήσει μπροστά».
Όπως είπε χαρακτηριστικά βρέθηκε στην πολύ δυσάρεστη θέση, ενώ ανέμενε να ανασταλούν οι «αδικαιολόγητες
απεργιακές κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών» να απαντά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με μια «αδιάλλακτη επιστολή και πέραν των άλλων εξαιρετικά προσβλητική» για τον υπουργό Υγείας.
Ο κ. Λυκουρέντζος αφού υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα οι φαρμακοποιοί έχουν εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ για φαρμακευτική δαπάνη, είπε πως αν υπολογιστεί στο ποσό αυτό ότι το κέδρος τους είναι πάνω από 20%, τότε έχουν κερδίσει 500 εκ. ευρώ.
«Και όμως δεν επιδεικνύουν καμία ανοχή και καμία ελαστικότητα απέναντι στην κυβέρνηση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δεινά της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε δε επιπλέον πως όταν συνομιλεί μαζί τους, οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ λένε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έχουμε απέναντί μας τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ» κι όταν απευθύνεται κανείς στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί λένε «τι να κάνουμε εμείς, απέναντι μας έχουμε τους δικούς σας που είναι πιο σκληροί και διεκδικητικοί».
«Δεν βγαίνει έτσι. Με αυτές τις άγονες αντιπαραθέσεις δεν οδηγείται ο τόπος πουθενά» είπε ο κ. Λυκουρέντζος για να καταλήξει πως «μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα των δαπανών, τις οποίες υποχρεούμαστε να πληρώσουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι για τη στήριξη του συστήματος Υγείας, συνέργιες απαιτούνται από όλους τους εταίρους της υγειονομικής κοινότητας με την ευρεία έννοια».
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...