Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Με το βλέμμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ



Βλέπουν ΝΔ πίσω από την κρίση στο κόμμα του Π. Καμμένου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις οποίες, όπως λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις βρίσκεται η ΝΔ.

Είναι προφανές λένε πως η αποψίλωση του κόμματος του κ. Καμμένου, το οποίο έχει πάρει καθαρή θέση έναντι των μνημονίων, γίνεται για δύο λόγους: πρώτον διότι επιδιώκουν έστω και μελλοντικά την ενδυνάμωση του μνημονιακού πόλου και δεύτερον διότι θέλουν πάση θυσία να κόψουν το δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Για το πρώτο στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ακόμη κι αν οι αποχωρήσαντες δεν πάνε στη ΝΔ και επιλέξουν τη σύσταση ενός νέου κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς, αυτό το κόμμα σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τα έντονα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αυτό μπορεί στο μέλλον, να πιστεύουν στη Συγγρού, ότι μπορεί να φέρει το νέο κόμμα πιο κοντά στον Α. Σαμαρά.

Άλλωστε καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αποχωρήσαντες από το κόμμα του κ. Καμμένου προέρχονται όλοι τους από τη ΝΔ και όλοι τους τον κατηγόρησαν για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να εξασφαλίζει πλειοψηφία.

Σε αυτή την περίπτωση μόνο η συνεργασία με τους ΑΝ. ΕΛ. Φαντάζει εφικτή στην παρούσα φάση. Αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο θέλουν να προλάβουν όσοι σήμερα αποδομούν τον κ. Καμμένο και το κόμμα του.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω στην ιστοσελίδα «iskra» που απηχεί απόψεις του Αριστερού Ρεύματος και του Π. Λαφαζάνη ανέβηκε χθες βράδυ ανυπόγραφο κείμενο με τίτλο «δώρο στη ΝΔ και τη συγκυβέρνηση οι μεθοδευμένες αποσκιρτήσεις από τους ‘‘Ανεξάρτητους Έλληνες!».

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «βρώμικη επιχείρηση του μνημονιακού κατεστημένου», σχεδιασμένη εδώ και καιρό.

Ο συντάκτης του κειμένου θεωρεί πρωταγωνιστή αυτής της επιχείρησης ισχυρότατους κύκλους του οικονομικού κατεστημένου, βασικούς παράγοντες των ΜΜΕ και φυσικά την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο στόχος είναι διττός. Από τη μία να καταδειχθεί ότι «στο μεγάλο αστικό πολιτικό και οικονομικό μπλοκ δεν μπορεί να έχει θέση, ρόλο και προοπτική μια αντιμνημονιακή πολιτική έκφραση» και να «δοθεί μια ανάσα στη συγκυβέρνηση και ειδικότερα στην καταρρέουσα μέσα στην κοινή γνώμη ΝΔ».

Στα εσωκομματικά συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό αντικείμενο την εκλογή-ορισμό της νέας 35μελούς γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ένα modus vivendi κυρίως με τους εκπροσώπους των συνιστωσών, προκειμένου να αρθούν οι όποιες ανησυχίες τους για την τελική εκπροσώπηση στη νέα Γραμματεία.

Ανησυχίες που κυρίως έχουν να κάνουν με το 9μελή όργανο που θα κληθεί να εκλέξει στην πρώτη της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία που θα προκύψει σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...