Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Εισαγγελική παρέμβαση για τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ

 
Παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων για τα τεράστια χρέη των Δήμων που πνίγουν την ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να απειλείται η εταιρεία με κατάρρευση.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, οι οφειλές των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ, ο αναπληρωτής οικονομικός
εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση αναζητώντας ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας θα εξακριβώσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ που δεν φρόντισε να εισπράξει τα ποσά αυτά αλλά και της υπεξαίρεσης εκ μέρους των Δήμων.

Το πρόβλημα της ΕΥΔΑΠ, την ώρα μάλιστα που ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού, αποκαλύπτεται από τον ίδιο τον πρόεδρο της εταιρείας που τονίζει: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατ. ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία». Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης, οι οφειλές των Δήμων αλλά και των υπουργείων που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς φτάνουν τα 850 εκατ. ευρώ. «Δεν θα γίνει η ΕΥΔΑΠ ο νέος ΟΣΕ» σημειώνει πάντως ο κ. Σταυρίδης διαβεβαιώνοντας πως θα χρησιμοποιήσει όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει για να εισπράξει αυτές τις οφειλές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι οφειλές των Δήμων προέρχονται κυρίως από όσους έχουν δικό τους δίκτυο, εισπράττουν την κατανάλωση νερού από τους δημότες και δεν την αποδίδουν ποτέ στην εταιρεία, κάτι που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. «Το θέμα των δήμων πνίγει την ΕΥΔΑΠ. Όποιος δεν πληρώνει το νερό, θα του το κόβουμε» τονίζει ο κ. Σταυρίδης, διευκρινίζοντας ότι δεν θέτει θέμα αυξήσεων στην τιμή του νερού.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...