Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Financial Times: Ετσι θα επιβραβεύσουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα αν ψηφίσει μέτρα και προϋπολογισμό


Financial Times: Ετσι θα επιβραβεύσουν οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα αν ψηφίσει μέτρα και προϋπολογισμό
Αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times καταγράφει και αναλύει τι ακριβώς θα πράξουν οι ηγέτες της Ευρωζώνης ως προς την ανασυγκρότηση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων από την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο.Εφόσον, λοιπόν, περάσουν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός, εφόσον έρθει η έγκριση της μείωσης των ελληνικών επιτοκίων μέσα σε 15 ημέρες από τα κοινοβούλια επτά ευρωπαϊκών κρατών κι εφόσον έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εκταμίευση της καθυστερημένης δόσης των 31,3 δισ. ευρώ την 27η Νοέμβρη, θα συμβούν τα εξής:
Τη Δευτέρα τα επιτόκια της Ελλάδας θα πέσουν στο μισό με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αφενός θα επιστρέψει ως ρευστό τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, μειώνοντας το δανειακό βάρος της Ελλάδας, αφετέρου θα μετακυλίσει ελληνικά ομόλογα, τα οποία λήγουν την 16η Νοέμβρη. Θα ανακοινωθεί η συμφωνία των Ευρωπαίων για κάλυψη της «τρύπας» στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και, τέλος, θα επέλθει αλλαγή του χρονοδιαγράμματος βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους έως το 2022 με στόχο το 125% του ΑΕΠ.
Και όλα αυτά μέσα στις τρεις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την ψήφιση του μνημονίου από το ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία θα εξασφαλίσει την άμεση κοινοβουλευτική υποστήριξη των κρατών-πιστωτών.
 logiosermis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...