Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Βίντεο: Πραξικόπημα στη Βουλή

Αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο! - Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέλυσε το Σύνταγμα και ανακοίνωσε άλλο αποτέλεσμα από αυτό που είδε!

Βίντεο: Πραξικόπημα στη Βουλή
Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται από το πρωί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο πανικός της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα έχει οδηγήσει σε απρόοπτα και ξεκάθαρες παραβιάσεις του κανονισμού της Βουλής.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης στην προσπάθειά του να μην κριθεί από τους παρόντες βουλευτές το πολυνομοσχέδιο αντισυνταγματικό, παραβίασε τους κανόνες Βουλής και επέβαλε με το έτσι θέλω
τους δικούς του κανόνες.
Όλα ξεκίνησαν Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης διενήργησε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως.
Παρά το γεγονός ότι φάνηκε καθαρά ότι οι βουλευτές που σηκώθηκαν ήταν πολλοί περισσότεροι, το προεδρείο της Βουλής είδε τα… δικά του!
Τα screenshots από το κανάλι της Βουλής ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ:
Capture1
Capture2
Ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος παρά τη ρητή διάταξη του άρθρου 100 του κανονισμού της Βουλής που αναφέρει ότι η απόφαση για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου λαμβάνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση αποφάσισε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, παραβιάζοντας τον κανονισμό της Βουλής.
Πιθανώς γιατί είδε ότι αν επαναλάμβανε την καταμέτρηση των παρόντων η ψηφοφορία θα χανόταν.
Η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν τόσο έντονες που ανάγκασαν τον πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη να διακόψει τη συνεδρίαση για 30 λεπτά.
Δείτε το βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα πως οι βουλευτές που σηκώνονται είναι πολλοί περισσότεροι.
Ωστόσο αμέσως το πλάνο αλλάζει και πλέον δείχνει την πτέρυγα όπου φαίνονταν οι λιγότεροι βουλευτές. 
Κωνσταντοπούλου: Αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα
Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δια ανεγέρσεως για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι σκοπίμως έδωσε «παράταση» στη διακοπή από τα 10 λεπτά στη μία ώρα, ώστε να φτάσουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για να ψηφίσουν κατά της αντισυνταγματικότητας.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...