Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πονάνε ορέ τα παλικάρια ;;



 Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Η παρούσα κατάσταση μου θυμίζει εκείνο το ανεκδοτάκι για την επανάσταση του 21. Ρωτάει ο οπλαρχηγός το παλικάρι που πήγε να δει πόσοι είναι οι Τούρκοι! Μην είναι ορέ πεντακόσιοι να πάρουμε το γιαταγάνι μας; Μην είναι χίλιοι να πάρουμε το καριοφίλι μας; Μην είναι δέκα χιλιάδες να πάρουμε τον πούλο;;  Μην είναι 9,5 τα δις να πάρουμε μαζί και το Βενιζέλο; Μην είναι 11 να πάρουμε και τον Κουβελη; Μην είναι 15 να πάρουμε δρόμο;;  

Δυστυχώς φιλαράκια μου άλλο πράγμα είναι να κουβεντιάζεις με καφέ και κρουασάν με τον Τομσεν και τον Μαζουρκ της τρόικας  για μέτρα πάνω σε χαρτί, και άλλο είναι να τα κάνεις χιλιόμετρα πραγματικότητας και να πνίγεις τη χώρα!  Ποιος θα πάρει την ευθύνη να κάνει την Ελλάδα Ινδία, ή Βουλγαρία στην καλλίτερη περίπτωση και θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στο δρομο;  Ο κος Παπανδρέου  δεν στεκεται ούτε στου βοδιού το κέρατο. Στο Βερολίνο πήγε για φαγητό και τον ανακάλυψαν τα φοιτητακια μας και τον έκραξαν κανονικά! Φανταστείτε να πάει η ανεργία 40% και να μην έχει ο πολίτης ούτε για μια φραντζόλα ψωμί! Να πάρουν τα 30 δις οι τράπεζες και ύστερα να κααααθονται, και ο πολίτης να ψάχνει τους σκουπιδοτενεκέδες.. Πού να σταθει βουλευτής αριστερός, δεξιός, αριστερόστροφος ή δεξιοτραφης!   Η ευθύνη είναι μεγάλη! 
Σε δυο –τρεις μήνες  θα θελήσουν άλλα 4-5 δις να τους μαζέψουμε και τότε ούτε δις πευκοβελόνες  από τα δάση δεν θα υπάρχουν, καθώς θα έχουν γίνει προσάναμμα για τα τζάκια και τις σόμπες!   Φυσικά και δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση όσο και αν  κόπτονται  όλοι οι ακραίοι τύπου Συριζα κλπ, ότι θα πάρουν το καριοφίλι τους και θα πιάσουν τα βουνά! Όμως δεν μπορεί κανένας να βάλει την υπογραφή του και σε λίγο να μετατραπεί ο Έλληνας σε Ινδό φακίρη!    
Οι Ευρωπαίοι μάλλον μας έχουν ξεγράψει γλυκά-γλυκά! Μας ρίχνουν τόσα μέτρα ξέροντας ότι δεν μπορούμε να τα αντέξουμε, με σκοπό να πετάξουμε την άσπρη πετσέτα  στο ρινγκ όπως κάνουν οι πυγμάχοι όταν παραδίδονται!  Αν θέλανε πραγματικά να μας βοηθήσουν, θα δίνανε μια επιμήκυνση, ένα ξαλάφρωμα έναν άλλο διακανονισμό να σταθούμε στα πόδια μας!  Για πέταμα μας έχουν, ας μηδενιστούμε να πιάσουμε τη χώρα μόνοι μας!  Και ας έρθουν να πάρουν τότε τα δανεικά τους! Όχι δεν μπορούμε να εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους! Αλλά δεν μπορούμε και να επικροτούμε τους πολιτικούς μας να μας εκβιάζουν να αυτοκτονήσουμε σαν πολίτες  Έλληνες! Ας το κάνουμε εμείς οι ίδιοι, ας πέσουμε με τον τρόπο που θέλουμε και όποτε θέλουμε!

 kapistri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...