Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

O ... αποτυχημένος και λίγος κ. Νταβούτογλου!


O ... αποτυχημένος και λίγος κ. Νταβούτογλου!
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία της Τουρκίας ως ο πλέον αποτυχημένος ΥΠΕΞ.

Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος

Αν κρίνουμε από τα όσα υποστήριζε με το “στρατηγικό του βάθος” και τα “μηδενικά προβλήματα” με τους γείτονες και δούμε τις εστίες ένατασης και προβλημάτων που έχει σήμερα η Τουρκία, είναι λογικό να είναι …υποψήφιος για το…”βραβείο αποτυχίας”.

Στην Αθήνα κάποιοι εξακολουθούν να τον αντιμετωπίζουν…με δέος. Άγνωστο που οφείλεται αυτός ο θαυμασμός. Και ότι και να πει ο Αχμέτ Νταβούτογλου ερμηνεύεται ως “χρησμός” και ως
“θέσφατο”. Δεν θ΄ ακολουθήσουμε και κυρίως δεν θα κάνουμε “ήρωα” τον κ.Νταβούτογλου.

Μέγας θόρυβος έχει ξεσπάσει λοιπόν από μία φράση του κ.Νταβούτογλου σε συνάντηση που είχε με τον κ.Μεαϊμαράκη.

Ο Ευάγγελος Μειμαράκης, όταν τον υποδέχθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο το πρωί, του έδωσε ένα συμβολικό δώρο… Ένα καράβι, αντίγραφο από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σημειώνοντας πως απεικονίζει ένα καράβι που κινείται με ελευθερία στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε με νόημα… «εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο», απάντηση που σχολιάστηκε από πολλούς ως μήνυμα της Άγκυρας κατά του καθορισμού Α.Ο.Ζ. από πλευράς Ελλάδας.

Από που προκύπτει αυτή η ερμηνεία δεν γνωρίζουμε. Πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής 
 απέστειλε αίτημα στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με το ηχητικό της συνάντησης τους, ζητώντας να μεταφράσει αυτό τη συνομιλία των 2 αντρών!!!

Σύμφωνα με το γραφείο του Προέδρου της Βουλής ο Α. Νταβούτογλου δήλωσε κατά λέξη… «Είναι και δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι ανοιχτό σε κάθε είδους συνεργασία».

Με άλλα λόγια προσάπτουν στον μεταφραστή που συνόδευε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών έκανε… ελεύθερη μεταφραση!



Για να τελειώνουμε μ΄ αυτή την απίστευτη “τουρκολαγνεία” που διακατεχει αρκετούς στην Αθήνα. Ο κ. Νταβούτογλου δεν είναι σε θέση να μας κάνει οποιαδήποτε υπόδειξη σύσταση ,πολύ περισσότερο να μας απειλήσει για το τι θα κάνουμε με την ΑΟΖ ,πότε και πως θα την ορίσουμε και θα την ανακηρύξουμε. Μόνο αν το επιτρέψουμε εμείς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Και όσο αντιμετωπίζουμε τον Αχμέτ, περίπου ως…Κίσσινγκερ το μόνο που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε σ΄ εμάς τους ίδιους πρόβλημα.

Υ.Γ . Το Αιγαίο είναι μια ελεύθερη θάλασσα. Όποιος τηρεί το διεθνές δίκαιο μπορεί άνετα να πλεύσει και να πετάξει σ΄ αυτό. Οι “αβλαβείς διελεύσεις” ….γιαλαντζί των Τούρκων μέχρι το Σούνιο, δεν συμπεριλαμβάνονται σ΄ αυτή την ελευθερία κινήσεων και δείχνουν την απόλυτη ασέβεια της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο.
Όσοι από την άλλη πλευρά επιμένουν να παρουσιάζουν το Αιγαίο ως “κλειστή λίμνη” ,είναι αυτοί που παίζουν -συνειδητά ή από άγνοια- το παιχνίδι του Νταβούτογλου και της Τουρκίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...