Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις για να φύγει η κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ



Νέο κάλεσμα στους εργαζόμενους και συνολικά όσους θίγονται από την πολιτική του μνημονίου να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε «να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής» απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας, που παρέλυσε τη χώρα
την Πέμπτη.
Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την πολιτική του εξόρμηση και το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ίλιο της Αττικής.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αρχίζει να διαμορφώνεται ένα ευρύ κοινωνικό ρεύμα, που μπορεί να μετατραπεί σε πλειοψηφικό, ανατρέποντας τους πολιτικούς συσχετισμούς, καθώς ήδη τα γκάλοπ δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερέχει της ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως προτεραιότητα παραμένει αυτή την ώρα η οργάνωση των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε, σε ανακοίνωσή της, ικανοποίηση για τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, οι οποίες εξέφρασαν την απαίτηση «να μπει φραγμός στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας, που δεν έχουν τέλος».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας, ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, «σκουπίζοντας» τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...