Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Σουηδία: "Εντός εξαμήνου το GREXIT"





 
ImageΟ υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, Αντερς Μποργκ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πιθανότατα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εντός εξαμήνου. Μάλιστα ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών προτρέπει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ για να ανακάμψει!

Η δήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες ως συνέχεια των προχτεσινών του δηλώσεων στο Τόκιο – όπου πραγματοποιείται συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι τυχόν έξοδος της χώρας μας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος δεν θα επέφερε μεγάλες επιπτώσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, «καθώς στην πράξη οι πάντες ήδη καταλαβαίνουν προς ποια κατεύθυνση πνέει ο άνεμος».

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Α. Μποργκ γίνονται την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικα ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18-19 Οκτωβρίου αλλά και στον απόηχο της συνεδρίασης του Europgroup, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ΟΝΕ χαιρέτησαν τις προσπάθειες της χώρας μας.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...