Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ύμνοι για τον γυρολόγο της πολιτικής και αντικομμουνιστή, Κωστή Στεφανόπουλο


Περισσεύει η υποκρισία πολλών, τις τελευταίες μέρες, με τις υμνολογίες τους για τον Κωστή Στεφανόπουλο. Με αφορμή τη βιογραφία του... «Κωστής Στεφανόπουλος, ένας μοναχικός Πρόεδρος», κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν τον καραδεξιό, από τα γεννοφάσκια του, και πολέμιο των κομμουνιστών πολιτικό, ως σημαντική πολιτική προσωπικότητα. Ωστόσο είναι απορίας άξιον πως όλοι αυτοί που σήμερα... ψάλλουν ύμνους για τον Στεφανόπουλο,
δεν στέκονται σε δύο αναφορές του ίδιου του πολιτικού που υπάρχουν στην βιογραφία του: η πρώτη έχει να κάνει με την... αγάπη που έτρεφε για τους έλληνες κουμουνιστές.
«Μετά τον Εμφύλιο ευχόμουν να πεθάνουν όλοι» λέει χαρακτηριστικά ο μέγας αυτός πολιτικός.
Και η δεύτερη αναφορά που θα έπρεπε να προσέξουν οι "αγιογράφοι" του είναι οι πολλές ιδεολογίες του πατρινού πολιτικού. Από τη μέρα που έφυγε από τη ΝΔ, γιατί δεν έγινε αρχηγός, και μετά το πείραμα που έκανε με το κόμμα που έφτιαξε, τη ΔΗΑΝΑ, ψήφισε σχεδόν όλα τα κόμματα!
«Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ" εξομολογείται.
Να σημειώσουμε τέλος πως πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό που ως υπουργός Προεδρίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή απαντώντας στις σφοδρές κατηγορίες της Αντιπολίτευσης για έλλειψη  μέτρων κατά της ρύπανσης, είπε οργισμένος στη βουλή τη φράση που έμενε στην ιστορία: "Φέρτε μου έναν  νεκρό από το νέφος".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...