Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή όσοι πολιτικοί περιλαμβάνονται σε «λίστες»



Στη Βουλή όσοι πολιτικοί περιλαμβάνονται σε «λίστες»
Στην βουλή διαβιβάζονται όσα ονόματα πολιτικών περιλαμβάνονται σε «λίστες» και οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη. 
Με έγγραφη παραγγελία του προς τους δυο εισαγγελείς, ο προϊστάμενός τους,αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, ζητεί την άμεση διαβίβαση στη Βουλή, τόσο τις περιβόητης λίστας των 36 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, όσο και όσων τυχών ονομάτων πολιτικών προσώπων βρίσκονται στην αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, όπου περιλαμβάνονται ονόματα ελλήνων μεγαλοκαταθετών της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την σχετική παραγγελία η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού είναι υποχρεωτικήκαι δεν παραβλάπτει σε τίποτε το έργο των διενεργούμενων προκαταρκτικών εξετάσεων.

Με την ίδια παραγγελία ζητείται η διαβίβαση στη Βουλή και των ονομάτων εκείνων των πολιτικών προσώπων, που σύμφωνα με τον νόμο 4065/2012, επανελέγχονται οι δηλώσεις τους πόθεν έσχες από το 1974 έως σήμερα, όπως και των συζύγων και των τέκνων τους και σε βάρος τους διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε αρνηθεί να διαβιβάσει τις επίμαχες λίστες στη Βουλή, όταν επίσημα το αιτήθηκε ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της επιτροπής περί πόθεν έσχες, Αθανάσιος Νάκος.

Υπογραμμίζεται, ότι η έγγραφη παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, κοινοποιείται και στον κ. Νάκο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...