Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται υπέρ – επίτροπος της ελληνικής οικονομίας;




Το σχέδιο δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί σε ένα από τα προσεχή συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της...
Ευρωζώνης…


Τον ορισμό ενός «σούπερ επιτρόπου» για την ελληνική οικονομία, ο οποίος θα έχει υπέρ – αρμοδιότητες και στον οποίο, ως ένα βαθμό, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι θα εκχωρηθούν κομμάτια της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, προωθεί η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει και δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθεί σε ένα από τα προσεχή συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο εν λόγω επίτροπος θα μπορεί να παρεμβαίνει όποτε το κρίνει σκόπιμο για να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά, κάθε φορά που …εκτροχιάζεται στο μέλλον. Επίσης, θα μπορεί να ζητά τη λήψη και την εφαρμογή μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά είτε αργούν να μπουν σε φάση υλοποίησης είτε το κάνουν με τρόπο στρεβλό και μη ανταποδοτικό.

Ήδη, οι πρώτες νύξεις για την παραπάνω προοπτική έχουν γίνει, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με την κοινοτική, αλλά έχει συμφωνηθεί να πάει γι’ αργότερα η σε λεπτομέρειες ανάλυση του θέματος, όταν οι συνθήκες κριθούν περισσότερο ώριμες. Είναι πάντως θέμα χρόνου, να βγει προς τα έξω…

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...