Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δεν μετέχουν σε εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου οι αντιστασιακοί στην Κρήτη



 
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Κρήτης δε μετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη συγκυβέρνηση και τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, Δήμους) για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το flashnews.gr, σε ανακοίνωση του το ΔΣ του Παραρτήματος Ηρακλείου αναφέρει: «Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τιμά το Μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό,
μετέχοντας μαζικά και μαχητικά στους αγώνες του λαϊκού ταξικού κινήματος.
Τιμά τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας καταδικάζοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που οδηγεί το λαό μας στον εργασιακό μεσαίωνα.
Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ είναι περήφανοι για τους αγώνες τους, τόσο στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής και το μεγάλο Δεκέμβρη του 1944 εναντίον της ένοπλης επέμβασης του αγγλικού ιμπεριαλισμού, καθώς και για την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ.
Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ δε μετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη συγκυβέρνηση και τις τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου, Δήμους). Εκδηλώσεις που είναι καταφανώς αντίθετες με το πνεύμα του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και της ηρωικής αντίστασης του λαού μας στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής κατοχής.
Το Παράρτημα Ηρακλείου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους αγωνιστές της ΕΑΜικης Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους απογόνους και φίλους του Νομού Ηρακλείου να παραβρεθούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με την ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και το ΝΣ Ηρακλείου της ΚΝΕ, το Σάββατο 27 Οκτώβρη, 11πμ, στη ΣΤΟΑ ΜΑΚΑΣΙ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...