Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακρίθηκε ένας από τους παραγωγούς της αντιισλαμικής ταινίας


Ένας από τους φερόμενους παραγωγούς της αντιισλαμικής ταινίας που έχει προκαλέσει πολλές βίαιες διαδηλώσεις σε μουσουλμανικές χώρες ανακρίθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα από την ομοσπονδιακή αστυνομία στο Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της....


αστυνομίας. Ο Νακούλα Μπασελί Νακούλα, κόπτης 55 ετών που διαμένει στο Σερίτος κοντά στο Λος Άντζελες, μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο τμήμα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας του Λος Άντζελες, ο Ντον Ουόκερ.

Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο άνδρας αναχώρησε οικειοθελώς από το σπίτι του χωρίς να του έχουν περάσει χειροπέδες, φορώντας ένα παλτό, μια εσάρπα, καπέλο και γυαλιά για να κρύψει το πρόσωπό του.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την κατάθεσή του «που δεν διήρκησε πολύ».

Το 2009 ο Νακούλα κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για τραπεζική απάτη. Κατηγορούνταν ότι, μαζί με συνεργούς, είχε αποκτήσει δολίως πρόσβαση στα στοιχεία της ταυτότητας και στους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης πολλών πελατών θυγατρικών της τράπεζας Wells Fargo στην Καλιφόρνια.

Ο Νακούλα αφέθηκε σύντομα ελεύθερος υπό όρους και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ήθελαν να τον ανακρίνουν σχετικά με τους όρους της αποφυλάκισής του, κυρίως επειδή του έχει απαγορευθεί να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή και το διαδίκτυο για διάστημα 5 ετών.

Ο άνδρας αυτός φέρεται να είναι ένας από τους παραγωγούς της μικρού προϋπολογισμού ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», ένα απόσπασμα της οποίας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει την οργή των μουσουλμάνων.

Ο Νακούλα έχει δηλώσει στον αμερικανικό αραβικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι ανέβασε ο ίδιος στο διαδίκτυο τα αποσπάσματα της ταινίας, παραβιάζοντας έτσι τους όρους της αποφυλάκισής του.

Αν ο Νακούλα έχει πράγματι παραβιάσει τους όρους αυτούς ενδέχεται να επιστρέψει στη φυλακή, δήλωσε μια δικαστική πηγή, διευκρινίζοντας ότι «το ζήτημα εξετάζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...