Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νέες σπατάλες για τους λαθρομετανάστες και τα παράλογα...


Η Ελλάς του 2012 συναθροίζει όλα τα παράλογα αυτού του κόσμου, τα οποία μάλιστα, οι
εγχώριες κυβερνήσεις -ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας- θέλουν να τα παρουσιάζουν ως τα πλέον λογικά.


Στον καιρό των μνημονίων της διεθνούς τοκογλυφίας, την στιγμή που μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πένεται λόγω των ληστρικών - φορομπηχτικών επιθέσεων, και όταν μάλιστα νέα μέτρα ύψους 11.5 δισ. ευρώ έπονται, οι κυβερνώντες αποφασίζουν να σπαταλήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τους λαθρομετανάστες.

Η νέα σπατάλη προκύπτει από την κοινή υπουργική απόφαση της 1ης Αυγούστου 2012, όπου οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ενέκριναν την δημιουργία κτηριακών συγκροτημάτων σε οικόπεδα 17 στρεμμάτων στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος. Η τοποθέτηση των εγκαταστάσεων θα περιλάβει 2,6 στρέμματα λυόμενων κατασκευών. Περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει η δημιουργία του κτηριακού συγκροτήματος υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα, ενώ άλλα 5 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίζει η ετήσια συντήρηση του κέντρου και η σίτιση των λαθρομεταναστών εισβολέων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος σχετικά με τα απαιτούμενα κονδύλια αναφορικά με την υγειονομική τους περίθαλψη.

Και ποιοι θα πληρώσουν για όλα αυτά; Ποιοι άλλοι φυσικά, από τους Έλληνες φορολογούμενους. Αυτούς που οι λαθρομετανάστες καθημερινά κλέβουν, απειλούν, βιάζουν και δολοφονούν. Για να καθησυχαστεί ο Έλλην φορολογούμενος, λέγεται ότι συμμετοχή στο κόστος θα έχει και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, σε μια προσπάθεια να προληφθούν οι αντιδράσεις. Παράλληλα διαδίδονται φήμες για μελέτη σχεδίου ενεργοποίησης των Ελλήνων πλοιoκτητών (περσινά ξινά σταφύλια) για την επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες τους μέσα από συγκεκριμένα δρομολόγια. Άραγε, θα αναλάβουν οι πλοιοκτήτες το κόστος μεταφοράς ή μήπως κι αυτό ακόμη θα το πληρώσει ο φορολογούμενος; Το πιο εξωφρενικό δε, είναι ότι βάσει του ίδιου σχεδίου επαναπροώθησης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο, άκουσον – άκουσον, να συμβάλει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Δηλαδή, πάλι θα πληρώσει ο Έλλην φορολογούμενος.

Όλα αυτά είναι απολύτως εξωφρενικά και τραγικά, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν διασφαλιστεί τουλάχιστον τα χερσαία σύνορά μας. Καμμία δαπάνη για επαναπροωθήσεις δεν μπορεί να είναι αρκετή, την στιγμή που ούτε μια νάρκη δεν έχει τοποθετηθεί στον Έβρο και δεν έχει εξασφαλιστεί ότι οι μεταναστευτικές ροές δεν θα διαπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Άραγε ποιος θυμάται τις ανακοινώσεις της τότε υπουργάρας μας, Χρήστου Παπουτσή, ότι ο φράχτης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2012; Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη, ο Αύγουστος ήρθε, πέρασε και είμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη και για τον φράχτη ούτε λέξη. Αντ' αυτού, μαθαίνουμε ότι σε παρανομούντες λαθρομετανάστες που έχουν διατελέσει και ως τρόφιμοι φυλακών κι έχουν καταδίκες για ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, μεταφορά λαθρομεταναστών, κλοπές, πλαστογραφία, μαστροπεία, εκβίαση και δωροδοκία δίδεται η δυνατότητα απονομής χάριτος (με υπογραφή του τέως υπουργού Χάρη Καστανίδη), απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας (ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα) και επαγγελματική αποκατάσταση στον δημόσιο τομέα. Απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι κυβερνώντες δεν σκοπεύουν να προβούν σε μαζικές απελάσεις παρανόμως εισελθόντων μεταναστών, αλλά να κερδίσουν χρόνο μέχρις ότου τους νομιμοποιήσουν.

Δ. Μ.
Τ. Ο. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...